Biziday: La cinci ani de când Germania le-a deschis granițele, mai mult de jumătate dintre imigranții sirieni muncesc și plătesc taxe, 80% dintre copiii lor merg la școală, iar peste 10 mii sunt studenți

Foto: Captura Deutsche Welle

Peste 10 mii de imigranți care au ajuns în urmă cu 5 ani în Germania s-au înscris la o universitate, în timp ce 80% dintre copii și adolescenți spun că se simt integrați la școală și acceptați de colegi, arată o analiză făcută de Deutesche Welle și The Guardian, citată de Biziday.

Deutesche Welle și The Guardian realizează o poză socială a populației imigrante în Germania, la exact cinci ani de când Angela Merkel a rostit celebra frază – “Germania e o țară puternică. Ne vom descurca!”, după ce a vizitat o tabără de refugiați sirieni. Europa era la acel moment divizată într-o criză ce părea fără soluții. Cu câteva zile înainte, pe 27 august 2015, continentul a fost zguduit de o macabră descoperire – 71 de cadavre ale unor oameni fugiți din calea războiului, au fost găsite într-un camion frigorific abandonat în Austria.

În următorii patru ani, după acea declarație, Germania a înregistrat 1,7 milioane de solicitanți de azil.

În următorii cinci ani, peste 10 mii de imigranți s-au înscris la o universitate, în timp ce 80% dintre copii și adolescenți spun că se simt integrați la școală și acceptați de colegi. The Guardian citează un studiu publicat inițial de Deutsche Welle, care arată că 68% dintre imigranți au o slujbă, chiar dacă 49% au o slujbă stabilă, 12% lucrează part-time (cu maximum 450 de Euro pe lună), iar 20% sunt într-o schemă plătită de training.

Citește analiza integrală pe Biziday.

Foto: captură Deutsche Welle

Exit mobile version