Candidații de la Titularizare 2023 vor susține doar proba scrisă, fără inspecția la clasă, potrivit unui proiect de OUG lansat în timpul celor mai mari proteste ale profesorilor, în ultimii 18 ani

Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului

Foto: Moose Photos - Pexels.com

Candidații care s-au înscris la concursul național de Titularizare 2023 vor susține doar proba scrisă, nu și inspecția la clasă, conform unui proiect de ordonanță de urgență al Ministerul Educației. Schimbarea vine în contextul în care vineri, 9 iunie, este a 12-a zi de grevă generală în școli. În jur de 12 mii de profesori și angajați din Învățământ protestează vineri la București.

„Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Iată ce prevede proiectul de ordonanță de urgență: „Art. 3 Prin derogare de la prevederile art. 254 alin. (8) lit. a) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, concursul pentru angajarea personalului didactic de predare cu contract individual de muncă prevăzut la art. 254 alin. (3) și la art. 89 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei.”

Până la această modificare, organizarea și desfășurarea probelor practice/orale și a inspecțiile speciale la clasă erau programate în perioada 24 mai – 30 iunie. Pe 23 mai, secretarul de stat Sorin Ion spunea, la Radio România Actualități, că inspecțiile pentru Titularizare pot fi prelungite până la finalul cursurilor.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version