BREAKING Guvernul a invitat din nou sindicatele la negocieri, joi, la ora 16. Șeful negociatorilor e tot secretarul general Marian Neacșu, nu premierul Ciucă

Foto: SGG

Guvernul a invitat joi din nou sindicatele la negocieri, potrivit unui comunicat al executivului. Șeful negociatorilor e tot secretarul general Marian Neacșu, nu premierul Nicolae Ciucă, așa cum s-a întâmplat și miercuri, la întâlnirea soldată cu un eșec, scrie G4Media.

Întâlnirea este programată pentru ora 16:00, la Palatul Victoria.

Din delegația guvernamentală fac parte secretarul general al Guvernului și miniștrii Educației, Finanțelor, Muncii și și Proiectelor Europene.

Reamintim că la negocierile de miercuri, guvernul le-a propus sindicaliștilor din educație o plată de 2.500 de lei în două tranșe drept ”oferta finală”. Sindicatele au refuzat oferta oficial, astăzi, în jurul orei 12. Au spus că va continua greva generală, iar marți va fi un nou miting.

Joi a fost un miting de amploare în fața Guvernului. Peste 15.000 de oameni au ieșit în stradă și au mers apoi în marș spre Parlament.

De precizat, cu 30 de minute înainte de răspunsul oficial al sindicatelor privind oferta Guvernului de miercuri seară pentru personalul din învățământ, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut o declarație de presă, joi la ora 11.30, în care a reiterat aceeași ofertă: carduri sub formă de prime în două tranșe acordate anul acesta pentru întreg personalul din sistemul de învățământ. 

Exit mobile version