BREAKING Oferta Guvernului după întâlnirea cu sindicatele din educație: Nicio majorare salarială, ci un card pentru cadrele didactice și auxiliare cu 1.000 de lei în luna iunie și 1.500 în octombrie / Marian Neacșu, singurul condamnat penal din echipa de negocieri cu profesorii a premierului: Condiționalitățile impuse de PNRR nu permit nicio majorare de salarii

32.572 de vizualizări
Foto: gov.ro
Condiționalitățile impuse de PNRR nu ar permite nicio majorare de salarii, de sporuri nu ar putea fi vorba, a susținut Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului. Condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese și singurul om condamnat penal din echipa premierului Ciucă, Neacșu a spus că după discuții cu sindicatele le-a oferit acestora posibilitatea de a emite un card, cu bani din fonduri europene, prin care profesorii și personalul didactic auxiliar să primească 1.000 de lei în iunie și 1.500 de lei în octombrie. Executivul a respins așadar solicitarea profesorilor de creștere salarială.

Potrivit lui Neacșu, s-a discutat ca de un card să beneficieze și personalul nedidactic, dar suma în cazul acestora să fie de 500 de lei.

Sindicatele au discutat oferta primită de la cei 4 miniștri prezenți și au declarat că greva generală în școli și grădinițe continuă și joi. Simion Hăncescu, FSLI: Până acum mesajele care vin sunt de respingere a ofertei Guvernului. Marius Nistor, FSE: Mâine la ora 12 vom da un răspuns clar.

Cine a negociat cu sindicatele viitorul școlii: Marian Neacșu, trimis de Nicolae Ciucă în fața profesorilor, a fost condamnat penal pentru conflict de interese, după ce și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar

Declarațiile făcute de Marian Neacșu:

Am avut o discuție lungă și fructuoasă, un dialog decent, corect, onest cu colegii reprezentanți ai celor trei federații sindicale. Am discutat pe parcursul acestor câteva, nu puține ore, nu în contradictoriu, ci foarte constructiv, despre câteva lucruri care sunt foarte clar și foarte bine trasat. Este foarte clar în momentul acesta că determinat de condiționalitățile europene stabilite prin PNRR, nu poate să fie vorba despre niciun fel de creștere salarială, colegii din învățământ sunt în momentul ăsta la maximul grilei, iar acest Guvern este cel care a făcut posibil acest lucru. De asemenea, nu poate să fie vorba în momentul ăsta de acordare de sporuri și s-a discutat foarte constructiv despre faptul că în programul de guvernare care va fi prezentat imediat ce noua așezare a coaliției va constitui viitorul Guvern și va veni în fața Parlamentului, prioritatea numărul unu va fi educația.

Al doilea lucru foarte important este că începând cu 15 iulie, atunci când Banca Mondială ne va transmite, în calitate de consultant, primele informații referitoare la noua lege a salarizării, prima categorie socio-profesională care va veni să discute la Ministerul Muncii, împreună cu Ministerul Educației, noua grilă de salarizare va fi, evident, Educația. Față de discuțiile anterioare purtate pe parcursul săptămânii trecute și în weekend cu reprezentanții confederațiilor sindicale din învățământ, oferta suplimentară a Guvernului pentru recunoașterea calității și redefinirea demnității carierei de profesor, de dascăl, va fi aceea a acordării a unei sume în luna iunie și a unei sume în luna octombrie, legată de cele două evenimente foarte importante pentru lumea educației, care va consta într-un card pentru cariera profesională acordat personalului didactic care înseamnă profesori și personalul auxiliar. Suma propusă este de 1.000 lei pentru luna iunie și 1.500 lei pentru luna octombrie.

De asemenea, din discuții s-a solicitat și am fost de acord ca o astfel de sume să fie acordate și pentru personalul nedidactic, în cuantum de 500 lei în luna iunie și de 500 lei în luna octombrie. Și avem în vedere, așa cum cunoașteți, exact cum cunoașteți cu toții, astăzi a fost pus în dezbatere publică și va fi adoptat în ședința de Guvern de vineri proiectul de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Muncii prin care toate categoriile de personal care nu au ajuns la maximum pe grila din anexa 8 vor ajunge la acest nivel.

Ce pot face cu aceste carduri?

Mai exact, vorbim doar de achiziționare a materialelor didactice sau pot folosi aceste carduri și în scopuri personale în cea mai mare măsură sumele prevăzute din aceste în aceste carduri vor fi folosite pentru cariera didactică. Din discuțiile pe care le-am avut cu membrii de sindicat și cu liderii sindicat, au solicitat ca o parte dintre acești bani, iar dl. ministru Boloș poate să vă dea mai multe detalii legat de acest subiect. În momentul acesta o cotă forfetară de 30% poate să fie acordată, banii fiind din fonduri europene cu caracter forfetar, iar suma care va fi alocată de la bugetul de stat poate să fie folosită pentru orice destinație.

A fost acceptat această ofertă, voucher?

Deci în acest moment, în acest moment, reprezentanții sindicatelor aflate în sală împreună cu liderii lor poartă discuții pe această ofertă finală, ca să spun așa, că am discutat foarte mult pe parcursul acestei zeri, urmând ca în cursul serii să informeze și colegii din teritoriu și am convenit ca mâine, în cursul dimineții de mâine, să primim un răspuns în ce măsură oferta a Guvernului a fost acceptată.

În ultimele zile au vorbit despre o creștere salarială pentru debutați, să ajungă la 4.000 lei net, iar un profesor la final de carieră la 7.000 lei net. Cum e această propunere?

Deci, ceea ce v-am spus mai devreme este că propunerea care va rămâne în vigoare este cea pe care v-am prezentat-o. Acele elemente pe care dvs. le-ați prezentat vor fi avute în vedere la negocieri în moment-ul în care vom discuta noua grilă de salarizare.

Ce se va întâmpla mâine cu școlile? Vor ajunge copiii la școală? Se întorc profesorii la catedră sau continuă această grevă?

Îmi este foarte greu să spun în momentul ăsta. Eu cred că după discuțiile care le-am avut acum am motive serioase de optimism, dar lucrul ăsta evident că nu depinde numai de noi, oferta bine fundamentată în nivelul potențialității efective pe care Guvernul o poate pune la discuție în acest moment a conturat această ofertă în țară și vom primi un răspuns exact mâine.

În prima parte a zilei, asta este convenit, tot ceea ce a convenit noi vom avea răspunsul mâine dimineață, după domnii profesori, vedem reacția dumnealor. Dacă cumva se pot, se poate contura în cursul acestei seri o propunere sau vom fi încunoștințați, evident că așteptăm cu foarte mare interes aceast lucru.

Spuneați la începutul declarațiilor că sunt promisiuni în noul guvern. De ce atunci și nu acum? (…) nu numai pentru noua coaliție?

S-a declarat acest lucru, s-a cert, a spus asta în programul de guvernare pentru program de guvernare este al noii coaliții, pentru că se va numi un alt guvern. Dar și în acest moment, la întâlnirile care au avut loc pe parcursu săptămânii trecute și în weekend, liderii de partid și premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL și Marcel Ciolacu au anunțat această prioritate pe care și-au asumat.

Este ora 21:29 își trimit mâine părinții copiii la școală sau nu? Ce le spuneți?

Mâine, în prima parte a zilei vom afla dacă profesori continuă greva sau dacă o opresc.

Citește și:
Mesaj către Guvern, de la sindicatele din Educație: Nu suntem asistați social, avem nevoie de salarii decente, nu facem jocuri politice! Dacă Guvernul nu vine cu propuneri care să fie acceptate, angajații sunt hotărâți să iasă masiv în stradă
Cine a negociat cu sindicatele viitorul școlii: Marian Neacșu, trimis de Nicolae Ciucă în fața profesorilor, a fost condamnat penal pentru conflict de interese, după ce și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar
BREAKING Greva generală în școli și grădinițe continuă și joi, până acum mesajele care vin sunt de respingere a ofertei Guvernului care nu prevede nicio majorare salarială, anunță liderii sindicali din educație / Nistor: Mâine la ora 12 vom da un răspuns clar
Peste 43.000 de semnături pentru petiția ce susține greva generală din Educație și majorarea salariilor din învățământ
Împărate, ești gol!
Săraca țară condusă de proști
Sindicate: Circa 15.000 de angajați din Educație vor protesta joi, 25 mai, în Piața Victoriei, după refuzul constant al guvernanților de a purta negocieri reale
Mesajul unui profesor pentru liderii sindicali din Educație: Trebuie să negociați cu cârmuitorii țării, pentru a reda demnitatea, inclusiv sub aspect salarial, dascălului din România. Altfel, nu veți mai fi lideri, pentru că Sindicatul din Învățământ se va face… praf și pulbere
Iohannis le transmite sindicaliștilor din educație să accepte că „o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc” / “Promisiune fermă de a lucra pe legea salarizării unice” / Aprecieri pentru „disponibilitatea” premierului Ciucă și a ministrei Deca
VIDEO Mii de profesori au ieșit în stradă la Iași, într-un miting de amploare. “Tristețea noastră, nepăsarea voastră! Doar uniți putem învinge” – printre scandările profesorilor

51 comments
 1. Acest condamnat penal, condamnat definitiv NU are ce sa caute acolo. Nu are abilitatea și capacitatea să ne spună nouă nimic ,e un Zero! Iar acești nemernici ordinări,au un tupeu fantastic in a minți. Cum sa vii sa spui că nu îți permite PNRR sa mărești salariile, sporurile, indemnizațiile,dar vrei sa ne dai bani pe acele cârduri de Milogi,Culmea nesimțirii,DIN Fonduri Europene!!!! Asta chiar e tare!!! Iar că minciuna sa fie explozivă,acum 2 zile, să aprobat o creștere de sporuri de 50% la Ministerul Mediului și 200 de noi angajări!!! Deci cum sta treabă mincinoșilor??? DEMISIA voastră să v o scrieți!!! OUT!!

 2. Ne transformă în asistați sociali. Din nefericire mulți au renunțat la grevă.(pentru interesul superior al copilului-de parcă copiii dascălilor nu sunt tot copii și cresc doar cu vocația părinților). Cei care au refuzat continoarea grevei fie au alte surse de venit și nu le pasă fie sunt niște milogi care se mulțumesc că li sa dat si lor ceva.

 3. Decât o asemenea umilință mai bine mor de foame. Sa ne aibă pe conștiința…bătaie de joc! Vrem DEMNITATEA înapoi!!! De aceea nu suntem respectați, ca suntem rupți în coate și triști, cu grija zilei de mâine. În loc sa fim încrezători și cu mintea la școală, nu poți sa gândești cu stomacul gol…pe lângă faptul ca nu ai voie sa te îmbolnăvești, murim cu zile!!!!
  RUSINE SA VA FIE!

 4. Este inacceptabila oferta guvernantilor! Sa le fie rusine, caci sunt niste hoti si ipocriti, iar cei din afara sistemului vorbesc in necunostinta de cauza! Sa nu renuntam la greva!

 5. Cardurile alea sint produse de o firma de casa alor .De aia tot le baga la inaintare.Scutirea de impozit pt.educatie pina la noua lege ar fi o solutie.7-8luni din an fac foc cu lemne la doa cazane 6-7zile cind e0 grade din toamna am sa-mi respect programul ,de la 7 la3 ca sa stea copii in greva siparintii.Nu de alta dar observ ca parintii nu ne prea sustin.Cei mai multi parinti isi duc copii la scoala ca la un centru de ingrijire copii nu conteaza ce fac acolo vorbesc de ciclul gimn.Sa stiti colegi ca o sa primim ce cerem dupa rotativa .Ciolacu o sa dea doar ca sa ingroape PNL-ul.Si idioti nu vad.Acest asazis general habar nu are ce inseamna stategie si tactica
  Uniti sintem tari mergem pina la capat.

 6. Daca personalul didactic cardul pot sa il folosească doar pt materiale didactice si nu pentru a-și asigura traiul de zi cu zi, noi nedidacticul ce luam??? mături, detergenti, ustensile de bucatarie,,,cratițe, oale?????? 🤔🤔🤔
  Astia nu sant normali la cap
  greva sa continue
  Uniți suntem puternici

 7. Politicienii României ,care sunt hoții și trădătorii României și poporului român ,spun că nu sunt bani,dar exista bani doar pentru ,,parandaraturile și tocmelile” lor de sute de mii de milioane de euro pentru firmele lor și ale acoliților lor din contractele cu statul.2/3 din PIB ul României s a furat și se fura și acum prin firmele de partid,pentru așa zise ,,proiecte de țară” .Cine a venit la discuții ,Marian Neacșu un penal și hoț ordinar,care acum este pe val ,vrea funcții mai importante pentru el și frate-su ,ei care au averi de milioane de euro din furat de la stat și acum vrea la ,,butoane” mai importante să fure mai mult din comisioane prin firmele care,,lucrează” pentru stat. De 33 de ani Romania este condusă de aceeași hoți,ăștia care sunt acum la putere ,sunt aceiași care acum 30-20- 10 de ani , erau în spatele lui Iliescu,Dragnea,Năstase…….și acum spun că România nu are resurse ,voi politicienii corupți,hoți,prosti ați furat resursele tarii și ați distrus Romania .Singura soluție este să facem că în Franța,sa ieșim toți în stradă ,să i eliminam pe toți politicienii și familiile ,că ăștia de 33 de ani ne- au confiscat țară și o împart bucata cu bucata.Acum PSD/PNL/UDMR discuta rocada pentru schimbare,se tocmesc pe ministere,nu c ar urmări dezvoltarea țării,ci doresc anumite ministere doar pentru că acolo au influență și pot fura mai mult prin trafic de influență .Români treziti va,nu se mai poate cu acești hoți .

  1. Asa este pentru Primari viceprimari si altii au avut bani sa le mărească salariile si o grămadă de sporuri de stat degeaba,pentru Pensii Speciale au bani in fiecare luna si pentru cei 900de Consilieri si Secretari de stat care au secretare si masini ,ca sa nu mai vorbim că un Șofer la Ministerul Educației are 5000 de lei Salariul.Oare ptr toti ăștia Si pentru toate neamurile si Amantele lor care iau angajat au bani?Rusine își bat joc de toti oamenii si de Pensionari ,Profesori și toti ceilalti.

 8. Personalul nedidactic ce poate sa își ia de pe card???? întreb si eu ca astia nu sant normali la cap
  Cum Dumnezeu sa spui sa isi cumpere materiale didactice ??? facturi,alimente pentru traiul de zi cu zi nu trebuiesc bani??
  Noi nedidacticul ne luam detergenti ,,mături, cratițe,oale,ustensile de bucătărie ,lenjerii de pat,,,fete de masa,prosoape
  Au înnebunit
  Greva sa continue dragi colegi
  ” Uniți suntem puternici “””

 9. Să se elimine impozitul pe salariul profesorilor și celor ce lucrează în învățământ până la aprobarea grilei noi de salarizare. Termen pentru noua grilă septembrie,iar dacă grila negociată nu apare grevă nelimitată până la apariția ei.Conditionarea evoluției în grade a profesorilor în funcție de rezultate cuantificabile precizate prin lege la olimpiade și concursuri pe nivele,nr de intrări a elevilor prin concurs la cicluri superioare.Profesorii care dau meditații , mulți își dublează veniturile pe această cale și nu le declara li se desface contractul de muncă.Sunt absolut de acord că salariile nu sunt corespunzătoare,dar banii să fie condiționați de calitatea muncii altfel nu evoluam niciodată!Da,în Canada de pildă salariile sunt mari,dar și se muncește…sau în Germania,dar se și lucrează în școală stând cu cel puțin 50% mai mult timp cu elevii decât la noi Calitatea Profesorilor,cu P mare o vezi in calitatea elevilor… vedeți dacă sunt mulțumiți angajatorii de nivelul lor…Deci mai mulți bani,dar și în funcție de rezultate… spuneți că sunt mulți analfabeți funcționali,inclusiv în politică,ceea ce este adevărat,dar cine i-o fi creat, nu scoala prin care au trecut?

 10. Ăștia ori sunt HOȚI, INCOMPETENȚI sau AUTIȘTI! Nu înțeleg că nu ajung banii pentru facturi și mâncare? Vine un infractor și ne spune că nu sunt bani? El a fost trimis de guvern?
  Hadăr !!! Nu ai ce căuta la negocieri! Ești slab tare! ( sau corupt)
  Aveți grijă, dragi lideri, ce negociați!!!!

 11. Daca acum acceptat tichete sociale pentru pixuri si caiete, saraci o sa murim!!
  Maxim sa ne mai dea un voucher pentru sicriu, cand murim!! Greva pana la capat, colegi!! Daca ne “dribleaza” asa usor, mai bine plecam din tara toti si lasam sa asiste la Bac jandarmii si politia locala.

 12. Nemernici !
  Grija lor nu este ca nu ne ajunge salariul sa ne achitam facturile,ratele si hrana.
  Grija lor este sa avem bani pentru material didactic .

  1. La 18 ore pe pe săptămână nu vă este rușine când părinții multor copii muncesc 40 de ore și mai mult pe săptămână pentru un salariu de 1850 lei pe lună ?

   1. Sunt 18-22 ore de predat pe saptamana, un profesor are si ore suplimentare. In total, un profesor care se ocupa de elevi la clasa munceste 40-50 ore pe saptamana.
    Daca nu iti este clar iti explic care sunt acele activitati.

   2. nu știu cum ați calculat cele 18 ore, ca soția are cel puțin 5-6 ore pe zi.Incercati sa fiți prezent la o ora de clasa de la primar, gimnazial sau liceu sa vedeți consumul nervos al unui profesor.Orele nu se termina la scoala.Ele trebuiesc pregătite de acasă.Lucrarile copiilor se corectează acasă, nu la scoala.Un elev care își ia BAC–ul și se angajează tot la STAT, (pentru ca la privat e treaba fiecăruia, SUNTETI PE CONT PROPRIU), câștigă mai bine ca un profesor.Daca invidiați cele 18 ORE ,ale profesorului încercați o reconversie profesionala.Dar pentru asta trebuie studii superioare.Aveti acest drept.Puteti încerca.Mult succes.Ma astept la un răspuns plin înjurături și jigniri.

   3. Ai învățat cu mine de îmi ții tu mie socoteala? Ai dat examene cu mine? Fa și tu ce fac eu dacă poți! Dar nu poți, nu? Ce sa îți fac eu dacă nu te ajuta intelectul? Sa mor de foame ca nu poți tu mai mult?

 13. Din majorarile acordate guvernantilor au avut procent impus din ei sa-si cumpere rechizite pentru Parlament? Ei primesc banii tot asa de doua ori pe an? Greva trebuie sa continue pana profesorii o sa aiba respectul cuvenit!

 14. Tot înainte, băieți!
  Nu acceptați mizeriile lor!
  Nu sunt in stare, să plece de la guvernare, să se ducă….dracului!!!Morții mamii voastre de politicieni!!

 15. Au mai propus cândva tâlharii câte 100 de € pentru materiale didactice și i-au dat o singură dată parcă…
  “Specialilor” de ce nu le-au dat bonusuri de astea ca la asistați?

 16. Pentru ai lor au putut să mărească salariile fara sa fie condiționați de PNRR-ul mult amintit. Numai profesorii și asistații sociali primesc carduri. Bine ca au descoperit această metodă de pomană electorală.

  1. Macar asistatii isi pot plati cu ele curent, lemne, gaz sau de mancare..Noi? Roadem carti si softuri educationale? Nici nu mai am loc de carti, ca stau in 23 mp. Mi-am luat singur sa ma autoperfectionez mereu. Mie sa-mi dea bani sau barem un card de bonuri de cumparaturi , dar nu de 3 lei. Sa fie asa…de 3-4 milioane pe luna, nu doua rate a 1000 de lei. Ca eu nu mananc in rate. Stomacul imi da ‘ghes’ zilnic, nu in 2 rate. Pana nu primim salariu marit sau macar un astfel de card temporar pana la votarea grilei, stau in greva mult si bine si daca se face blat, iesim din sindicate in masa.

 17. Este o rușine și o jignire !

  MINT cu nerușinare că nu au bani pt. profesori !!

  Pt. ei și ai lor au găsit ÎNTOTDEAUNA bani de măriri, nu carduri de ajutor !!

  Bătaia de joc a clasei politice față de oameni continuă !

  Greva continuă !

  1. Din majorarile acordate guvernantilor au avut procent impus din ei sa-si cumpere rechizite pentru Parlament? Ei primesc banii tot asa de doua ori pe an? Greva trebuie sa continue pana profesorii o sa aiba respectul cuvenit!

 18. Nu suntem asistati sociali! Guvernul ne jignește tot mai mult pe zi ce trece. Chiar ne încurajează să continuăm greva.

 19. NU ACCEPTĂM. NU ACCEPTAM MITA VOASTRA. Am intrat in greva pentru majorari salariale si celelalte revendicări. ATAT.
  SINDICATE, pregătiti-va sa va pierdeți cotizanții in masa de ne veti vinde. Urmatoarea greva, peste 18 ani.

 20. Noi si asistatii sociali! Mult ati mai gandit-o!!!! Rusine sa va fie!!!! Mai urmeaza sa ne cereti sa prestam niste zile in folosul comunitatii!!!!!
  Cum era cu majorarea de 50% pentru o categorie de bugetari pe care ati dat-o zilele acestea??!!!!
  Nu dati 2 bani pe educatie!!!!
  O sa avem invatamantul pe care-l meritam, cu o astfel de abordare din partea guvernantilor!!!!!
  Ati depasit demult limitele ipocriziei si cinismului!!!! Nu vrem pomana!!!!!!

 21. Nu acceptați așa ceva! Rușine guvernului! Elevii și tot restul societății sunt de partea dumneavoastră, nu lăsați politicienii să își bată joc de educație într-un aemenea fel!

 22. Pomana ca pentru asistați sociali cu tichete….Asa ne tratează niște nenorociți îmbuibați..ca pe milogi…Rușine.. Greva generala!!

 23. Nu acceptați așa ceva! Rușine guvernului! Își bate joc de unii dintre cei mai importanți oameni din societate, nu o să mai vrea nimeni să devină profesor, educația va decădea chiar mai grav dacă lucrurile se opresc aici!

 24. Jignitor! Vă amintiți de Ceaușescu cu cei 100 lei?
  Greva asta nu e pentru profesorii de acum, și nici pentru elevi. E pentru copii actualilor elevi! Atunci se vor vedea efectele, dacă acum se măresc salariile. Așa cum acum se văd efectele zecilor de ani de salarii neatractive. Dar salariile trebuie mărire ACUM. Sau cumva România si-a pierdut independența? Asta ne spun politicienii? Că ei ar vrea dar nu le dau voie alții? Dacă e așa, s-a întâmplat asta sub conducerea lor. Parcă au depus un jurământ…

 25. Liderii de sindicat par usor multumiti.
  Cica este o diferenta fata de negocierile de ieri.
  NU!!!
  Nu este nici o diferenta. Din contra, umilirea continua. Ne râd in față si ne arata cu degetul. Urmeaza sa-si stearga pantofii murdari de balegar pe noi.
  Un card de 2500 lei (in rate) ca la asistati. Asta este mita pt a renunta la greva.
  Daca acceptam, niciodata invatamantul nu va mai primi nimic.

 26. Nu vor sa dea marire pentru ca noua lege a salarizarii va avea la baza salariul de acum. Daca nu obtinem o marire va fi greu de negociat cu Banca Mondiala sa avem salarii mai mari.
  Cel mai probabil o sa dea vina pe noi ca blocam PNRR-ul si vom pierde bani.

 27. Fereasca Dumnezeu, astia nu sunt sanatosi! Auzi tu, “redefinirea demnitatii” cu 2000 de lei pe an? Bai, nu va e rusine? Astia sunt total rupti de orice realitate… deci nu pot sa cred asa ceva!
  Mi se pare cea mai mare jignire si umilinta posibila!!!

 28. Oferta guvernului este creată pe aceeași rețetă ca și cardurile de energie pentru persoanele cu pensii reduse. Dacă liderii de sindicat acceptă înseamnă că sunt lași. Profesorii nu au început greva pentru ajutoare. Limitările PNRR sunt pentru salariile nesimțite nu pentru cei cu 500 euro/ lună. În ritmul acesta în 5 ani jumătate din profesori vor avea salariul minim pe economie.

 29. Vouchere sociale tata, vouchere! Am devenit asistati social, vom sta cu cardul social la market fix la fel ca pensionarii!

 30. Nu iti este ma rusine, adica ne mai dati 200 ron pe luna ,asa ca la prosti. mars, pai tu de 200 ron mergi 100km cu masina ta de 100.000 mii de euro nesimtiule ce esti. Mars, din punctul meu de vedere nu vedeti o medie incheiata si stau 1 an in greva pana va vine mintea la cap de nesimtitilor.

 31. Bai deci bătaie de joc ca asta eu rar am întâlnit.
  Deci niște nenorociți și escroci ca ăștia nu cred ca au fost in tara asta, Rușine noua ca avem asemenea oameni in funcțiile alea.
  Decât mizeria asta de guvernare mai bine votezi partidul orbilor.
  Hoții au bani sa dea pe toate gardurile și pt toate pensiile speciale și când e vorba de ceva ce contează își bat joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like