BREAKING Liderii de sindicat după discuțiile de la Cotroceni: Președintele a spus că e nevoie de un act normativ, că se angajează să gireze un acord, în cazul în care se va accepta / Profesorii vor decide dacă vor crede un acord politic

Simion Hăncescu, liderul FSLI, a spus după discuțiile de la Cotroceni că președintele Iohannis le-a spus că se angajează să gireze un acord între Guvern și reprezentanții de sindicate. Hăncescu nu a precizat concret ce ar trebui să conțină acordul.

Simion Hăncescu, liderul FSLI: Dânsul a spus că e nevoie de un act normativ, că se angajează în cazul în care se va accepta un acord îl va gira. Domnia sa va gira acel acord. 

Marius Nistor: Șefii coaliției majoritare ar trebui să facă acordul pentru că este un acord politic, pe care șeful statului s-a oferit să-l gireze și să pună în aplicare ar trebui prinse grila de salarizare pe care am negociat cu Ministerul Educației grile care trebuie să plece de la cele veni element foarte important. 

Liderii celor trei sindicate din Educație au fost la discuții cu președintele Klaus Iohannis, după ce au cerut luni o întâlnire cu șeful statului. Președinta Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, participă la discuții, potrivit imaginilor publicate de Administrația Prezidențială. În fața Palatului Cotroceni au venit în marș de la Guvern, mii de profesori din toată țara.

Simion Hancescu, liderul FSLI: Mâine va fi grevă, mâine se va decide. Așteptam, nu am convenit nimic.

Ne-a sugerat să facem tot posibilul ca greva să înceteze. I-am explicat că oamenii decid, greva a fost declanșată de oameni. Președintele a spus că altă variantă nu există.

Exit mobile version