BREAKING Liderii de sindicat după discuțiile de la Cotroceni: Președintele a spus că e nevoie de un act normativ, că se angajează să gireze un acord, în cazul în care se va accepta / Profesorii vor decide dacă vor crede un acord politic

7.263 de vizualizări
Simion Hăncescu, liderul FSLI, a spus după discuțiile de la Cotroceni că președintele Iohannis le-a spus că se angajează să gireze un acord între Guvern și reprezentanții de sindicate. Hăncescu nu a precizat concret ce ar trebui să conțină acordul.

Simion Hăncescu, liderul FSLI: Dânsul a spus că e nevoie de un act normativ, că se angajează în cazul în care se va accepta un acord îl va gira. Domnia sa va gira acel acord. 

Marius Nistor: Șefii coaliției majoritare ar trebui să facă acordul pentru că este un acord politic, pe care șeful statului s-a oferit să-l gireze și să pună în aplicare ar trebui prinse grila de salarizare pe care am negociat cu Ministerul Educației grile care trebuie să plece de la cele veni element foarte important. 

Liderii celor trei sindicate din Educație au fost la discuții cu președintele Klaus Iohannis, după ce au cerut luni o întâlnire cu șeful statului. Președinta Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, participă la discuții, potrivit imaginilor publicate de Administrația Prezidențială. În fața Palatului Cotroceni au venit în marș de la Guvern, mii de profesori din toată țara.

Simion Hancescu, liderul FSLI: Mâine va fi grevă, mâine se va decide. Așteptam, nu am convenit nimic.

Ne-a sugerat să facem tot posibilul ca greva să înceteze. I-am explicat că oamenii decid, greva a fost declanșată de oameni. Președintele a spus că altă variantă nu există.


13 comments
 1. Saptamana viitoare guvernul va spune OK.
  Nici sindicatele, nici guvernul nu au observat ceva simplu de tot.
  pp ca se acorda cei 25%, evident din iunie .
  Salariile pentru concediu se calculeaza ca medie a lunilor (cred ca 10 luni) lucrate anterior.
  Concluzia matematica, pentru iulie si august cresterea e de cca 2%. Iar cei 25 % vor ajunge in buzunarul salariatilor doar in (sau dupa) 15 octombrie.
  De ce trebuia pornita greva acum si nu in decembrie anul trecut cand s-au aprobat cei 2,1 % din PIB ? De ce sindicatele nu au dat guvernul in judecata niciodata pentru ca nu respecta legea 1 din 2011?

 2. După negocierile anterioare liderii au ieșit spunând că greva continuă, că profesorii nu acceptă sigur așa ofertă. Azi au ieșit cu vocea ezitantă, emoționați că au vorbit cu președintele și ne-au transmis să ne mai destinde și noi, că așa zice dl. Iohannis. O promisiune pe muzică veselă și marș la clasă!.
  Ne pare rău, domnilor lideri, dar nu acceptăm, trebuie să mai munciți. Hai, că se poate, nu sunteți plătiți așa prost cum suntem noi!

 3. Și pentru personalul nedidactic,care lucrează în grădinițe cu PP,ce le da… .praf în ochi….ei nu au familii,copii,greutăți,datorii,neajunsuri….Le scoate ochii cu vaucere de 1000-1500lei ?!
  Și noi avem un salariu de rahat după 35-36de ani de munca =2200lei cu norma de hrana(de 10lei)inclusa în salariu.Bataie de joc !
  Rușine guvernanților!

 4. Ne-am săturat de promisiuni deșarte!

  Încă un politruc (GuWerner ul meu) care vrea liniște pt el și camarila lui!

  #grevă generală

 5. Siiigur că da….și se va respecta la fel cum s-a respectat Pactul Național pentru Educație semnat în martie 2008 de către toate partidele parlamentare (PNL_PDL-PSD-UDMR) care prevedea alocarea anuală a minim 6% din PIB pentru educație sau Legea Educației din 2011… Era și o zicală: “Dacă m-a păcălit o dată, să îi fie rușine (LUI). Dacă m-a păcălit și a doua/a treia/n++ oară să îmi fie rușine MIE!!!”

 6. Adio sindicat, te las cu bine în cazul în care această aberație este măcar PREZENTATĂ ca opțiune de acești sublimi trădători.

  Îndrăzniți doar!

 7. Bravo, romani!Cinste si respect protestatarilor! La iesirea lui Hancescu, oamenii au fost vocea noastra: Nu oprim greva! Mergem mai departe. Orice boachetar din tara asta poate promite ceva pe vorbe. Revendicarile profesorilor au nevoie de inscrisuri, nu de peomisiuni desarte.

 8. Vorbe goale. Hancescu si Nistor au tradat din nou. Asa a fost si in 2008 cand s-au mărit cu 50 % si ne-am trezit cu tăierea salariilor. Nu am incredere in dulap, 9 ani nu a facut decat sa protejeze serviciile. Greva trebuie sa continue.

 9. Povesti, basme.
  Lucruri concrete nu baliverne de politruci slugarnici
  Dacă se cedează acum , beznă totală în educație pentru încă 20 de ani și disprețul total al oligofrenilor din parlament

 10. Ce ”profesorii să accepte dacă vor girul președintelui” visați bre? NICI NU EXISTĂ AȘA UN ACT NORMATIV. Pe ce să-și pună girul, pe pielea ursului din pădure? Și ce valoare are girul unei astfel de non-entități?

  NU. GREVĂ GENERALĂ. Lasă că am auzit destule despre zăhărel, hai să-l vedem trecut în lege și promulgat în MO, și după aia o să credem și în girul președintelui.

  Aviz liderilor de sindicate.

 11. Nu vrem. Girul lui Iohannis si al lui Ciuca esteegal cu 0. Nu semnam de ibcheierea grevei. Nu acceptam. Este aceeasi promisiune falsa, dar facuta de alt mincinos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din Iași vor merge la școală cu autobuze și tramvaie speciale/ Primarul Chirica: Am decis împreună cu profesorii ca transportul public pentru elevi să înceapă la ora 7.00. Va dura o oră, iar jumătate din capacitatea de transport va fi dedicată elevilor

Elevii din Iași vor putea ajunge la școală cu autobuzele și tramvaiele speciale puse lor la dispoziție. Autobuzele și tramvaiele respective vor circula doar în intervalul orar 07:00 – 08:00…
Vezi articolul

Peste 2,9 milioane de elevi încep școala luni – cursurile sunt 100% online pentru următoarele trei săptămâni. Cum se încheie mediile după noul regulament și care sunt regulile de predare online și de evaluare

Luni este prima zi de școală după vacanța de iarnă, iar potrivit Ministerului Educației 2.918.275 de elevi sunt înscriși în anul școlar 2020-2021. Deși ar trebui să înceapă școala cu…
Vezi articolul

STENOGRAME Șpaga de la Constanța – 5.000 de euro pentru transferul unei eleve la Colegiul Național Mircea cel Bătrân – inspectoarea care a lua banii și a recunoscut, condamnată la 2 ani cu suspendare. DNA și-a retras acuzațiile aduse părintelui mituitor și intermediarei șpăgii / „Am o prietenă bogată, fii-sa a dat în a IV-a la „Mircea” şi a căzut. Dă 5.000 de euro. E disperată” (…) ,,Ne vedem diseară să-ţi dau. Mi-a lăsat ce trebuie….primul kil de nuci”

Mama unei eleve care a dat 5.000 de euro șpagă unei inspectorare școlare de la ISJ Constanța, pentru a-și transfera fata de la Școala Generală nr. 43 la Colegiul Național…
Vezi articolul

Iohannis, despre România educată: Am văzut în ultimele luni o firească dezbatere, mă aștept să continue în Parlament / Premierul spunea recent că parcursul de aprobare nu va fi foarte lung pentru că trebuie să producă efecte

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la deschiderea anului școlar, că se așteaptă ca dezbaterile pe marginea proiectelor de legi ale educației să continue în Parlament, notează G4Media.ro. Amintim că,…
Vezi articolul