BREAKING Ministerul Educației retrage ierarhia greșită pentru admiterea la liceu 2023, publicată marți

Ierarhia greșită, publicată marți de Ministerul Educației, va fi retrasă spune pentru Edupedu.ro secretarul de stat Florian Lixandru, din Ministerul Educației, responsabilul pentru Admiterea la liceu. Acesta anunță că ierarhia nu respectă criteriile de departajare prevăzute de lege, lucru constatat de toți elevii și toți părinții care au trăit ore de incertitudine după ce Ministerul Educației a pus mediile aranjate greșit.

„Am luat legatura cu cei care se ocupa de aplicatie pentru a verifica înca o dată daca este respectată ordinea criteriilor de departajare. Aceesul la ierarhie va fi blocat până se vor finaliza verificarile. Termenul de publicare este 5 iulie”, a spus pentru Edupedu.ro Florian Lixandru.

Lixadru a fost și președintele Comsiei naționale de organizare a ambelor examene naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Reația vine după ce edupedu.ro a scris despre haosul provocat de Ministerul Educației prin publicarea ierarhiei de admitere la liceu greșite. Au fost induși în eroare peste 154 de mii de elevi și părinții lor. Mediile elevilor erau ordonate după media de absolvire a gimnaziului și nu după notele de la română și matematică, criteriile principale de departajare.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version