BREAKING Ministrul Educației, despre eventuala închidere a tuturor școlilor, decisă azi la Cotroceni: Susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă / SURSE: Urmează o vacanță de 2 săptămâni pentru toți elevii și copiii de grădiniță

Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

În situația în care se suspendă și alte activități, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu două ore înainte de ședința care are loc la Palatul Cotroceni la ora 17:30. Întrebat dacă se va lua astăzi decizia de închidere a tuturor școlilor și trecerea elevilor în online, ministru la spus că „toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm!”. Potrivit surselor Edupedu.ro, este în discuție propunerea ca de luni, 25 octombrie, toți elevii să intre în vacanță timp de 2 săptămâni.

UPDATE: Toți elevii vor avea vacanță de două săptămâni, a anunțat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis, premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol participă la ședința de la ora 17:30.

“Toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm! În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologica extrem de gravă”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit surselor Edupedu.ro, propunerea discutată la Ministerul Educației ar fi ca toate clasele primare, gimnaziale și de liceu, plus copiii de grădiniță să intre în vacanță pentru 2-3 săptămâni de luni, 25 octombrie.

Potrivit structurii anului școlar, săptămâna viitoare, în perioada 25-31 octombrie, este vacanță pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe.

Această vacanță de o săptămână vizează circa 522 de mii de copii din grădinițe și creșe, plus cei 877 de mii de elevi din învățământul primar, inclusiv cel special, potrivit Institutului Național de Statistică.

În total, aproximativ 1,3 milioane de elevi vor avea vacanță.

Din acest an școlar au mai rămas 29 de săptămâni de școală, iar din acest semestru doar 9 săptămâni pentru gimnaziu și liceu și 8 săptămâni pentru elevii din ciclul primar și preșcolari.

Următoarea vacanță este programată pentru sărbătorile de iarnă, în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

Structura anului școlar 2021-2022 este următoarea:

Semestrul I (14 săptămâni de cursuri)
Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri)

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version