Noile modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021 au fost publicate de Ministerul Educației

Noile modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021 au fost publicate de Ministerul Educației. Este vorba despre tipuri de subiecte concepute pe modelul testărilor internaționale. Noile modele de subiecte pentru Evaluarea Națională vin cu modificări mai ales ale cerințelor la Limba și literatura română.

Amintim că primele modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021 publicate de Minister au fost criticate de asociațiile de părinți atât pentru numărul de cerințe la Limba și literatura română, cât și pentru modalitatea în care fuseseră concepute.

Noile modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021:

Limba și literatura maternă

Limba și literatură română – Noul model de subiecte EN 2021

Matematică – Noul model de subiecte EN 2021

Calendar Evaluarea Națională 2021

Evaluarea Națională va fi susținută anul viitor de prima generație care făcut clasa pregătitoare și care a învățat după un curriculum nou. În niciunul dintre anii petrecuți în sistemul de învățământ acești elevi nu au avut manuale școlare la timp, iar profesorii care le-au predat nu au fost formați decât într-o proporție foarte mică să predea după noul curriculum axat pe creare de competențe.

Cum arăta primul model de subiect pentru Limba română, Evaluarea Națională 2021, publicat în iulie de Ministerul Educației:
Criticile aduse de părinți primului model de subiect propus la Limba și literatura română, Evaluarea Națională 2021:

Renunţarea la formatul tip broşură, care, prin numărul mare de pagini, are un impact psihologic negativ asupra copiilor, dat fiind faptul că nici la şcoală, pe parcursul anilor de gimnaziu, dar nici la olimpiadele şcolare nu s-a abordat această variantă de examinare – pot ajunge în criză de timp şi la descurajare văzând numărul mare de pagini”, este de asemenea una dintre revendicările federației.

Citește și:
Evaluarea Națională 2021: Structura subiectului la Limba și literatura română, pentru elevii de clasa a VIII-a, va fi una simplificată – anunță ministrul Educației, după ce și-a încălcat promisiunea de a publica noile modele de subiecte pe 1 octombrie
Primele modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021 au fost publicate de Ministerul Educației
Reducerea programei pentru Evaluarea Națională 2021 și revizuirea noilor subiecte de examen – cerute de Federația Asociațiilor de Părinți. Plus: să nu mai corecteze lucrările de examen decât profesori cu formare pe evaluare
OFICIAL Calendar Evaluarea Națională 2021: Examenele încep pe 22 iunie, cu proba scrisă la Limba română
Calendarul de admitere la liceu 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial: Repartizarea computerizată la liceu are loc pe 16 iulie / Când sunt probele de aptitudini, de limbă modernă și admiterea elevilor cu CES

Exit mobile version