BREAKING Parchetul îl contrazice pe președintele interimar al CNATDCU, Mircea Dumitru, în cazul dosarului de plagiat al premierului: Nu a fost dispusă sistarea analizei tezei de doctorat a lui Nicolae Ciucă

Nicolae Ciuca

În dosarul penal instrumentat de Parchet cu privire la acuzațiile de plagiat aduse premierului, “nu a fost dispus prin vreun act procedural ca CNATDCU să sisteze analiza tezei de doctorat menționate”, arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție într-un răspuns la o serie de întrebări transmise de Edupedu.ro. Instituția contrazice, astfel, afirmațiile făcute la începutul săptămânii de Mircea Dumitru, președintele interimar al CNATDCU, forul responsabil cu evaluarea acuzațiilor de plagiat în mediul academic. Acesta declarase pentru Edupedu.ro că “Analiza nu s-a încheiat pentru că nici nu a început, de fapt. (…) Parchetul a interzis CNATDCU și Ministerului să continue această investigație cât timp ei nu au o soluție la această problemă.”

În urma declarațiilor lui Mircea Dumitru, Edupedu.ro a adresat PICCJ o serie de întrebări cu privire la oprirea analizei dosarului de plagiat, făcând trimitere la cele spuse de președintele CNATDCU. Răspunsul sumar al Parchetului, transmis joi redacției, a fost:

Edupedu.ro a întrebat între altele și dacă, în caz că nu a fost solicitată oprirea analizei de plagiat de către CNATDCU, Parchetul a cerut alte lucruri sau a notificat aceste instituții în legătură cu lucruri care să determine oprirea analizei. Răspunsul PICCJ nu menționează nimic în acest sens.

Amintim că luni, întrebat de Edupedu.ro în ce stadiu se află analiza dosarului de plagiat pe numele premierului Nicolae Ciucă, Mircea Dumitru a răspuns:

Citește și:
ULTIMA ORĂ Analiza de plagiat a tezei premierului Nicolae Ciucă a fost blocată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Mircea Dumitru, președinte interimar CNATDCU: “S-a cerut oprirea întregii analize până când dosarul va fi instrumentat și se va da o soluție la parchet”
Exit mobile version