BREAKING Parchetul îl contrazice pe președintele interimar al CNATDCU, Mircea Dumitru, în cazul dosarului de plagiat al premierului: Nu a fost dispusă sistarea analizei tezei de doctorat a lui Nicolae Ciucă

1.578 de vizualizări
Nicolae Ciuca
În dosarul penal instrumentat de Parchet cu privire la acuzațiile de plagiat aduse premierului, “nu a fost dispus prin vreun act procedural ca CNATDCU să sisteze analiza tezei de doctorat menționate”, arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție într-un răspuns la o serie de întrebări transmise de Edupedu.ro. Instituția contrazice, astfel, afirmațiile făcute la începutul săptămânii de Mircea Dumitru, președintele interimar al CNATDCU, forul responsabil cu evaluarea acuzațiilor de plagiat în mediul academic. Acesta declarase pentru Edupedu.ro că “Analiza nu s-a încheiat pentru că nici nu a început, de fapt. (…) Parchetul a interzis CNATDCU și Ministerului să continue această investigație cât timp ei nu au o soluție la această problemă.”

În urma declarațiilor lui Mircea Dumitru, Edupedu.ro a adresat PICCJ o serie de întrebări cu privire la oprirea analizei dosarului de plagiat, făcând trimitere la cele spuse de președintele CNATDCU. Răspunsul sumar al Parchetului, transmis joi redacției, a fost:

  • “În dosarul penal la care faceți referire, instrumentat de Secția de urmărire penală și criminalistică, nu a fost dispus prin vreun act procedural ca C.N.A.T.D.C.U. să sisteze analiza tezei de doctorat menționate.”

Edupedu.ro a întrebat între altele și dacă, în caz că nu a fost solicitată oprirea analizei de plagiat de către CNATDCU, Parchetul a cerut alte lucruri sau a notificat aceste instituții în legătură cu lucruri care să determine oprirea analizei. Răspunsul PICCJ nu menționează nimic în acest sens.

Amintim că luni, întrebat de Edupedu.ro în ce stadiu se află analiza dosarului de plagiat pe numele premierului Nicolae Ciucă, Mircea Dumitru a răspuns:

  • “Analiza nu s-a încheiat pentru că nici nu a început, de fapt. Nu am putut constitui nici dosarul întreg al tezei, pentru că acum vreo trei săptămâni Ministerul Educației și UEFISCDI, care asigură secretariatul tehnic al CNATDCU, au primit o înștiințare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte care transmitea o ordonanță a acestei structuri, PICCJ, prin care se cerea oprirea întregii analize până când dosarul va fi instrumentat și se va da o soluție la parchet.
  • Nu s-a putut constitui dosarul. Dosarul trebuia să se constituie, să apară pe o platformă și în urma acestor proceduri și demersuri noi urma să numim o comisie de analiză. Toate acestea au fost oprite printr-o ordonanță a parchetului. Parchetul a interzis CNATDCU și Ministerului să continue această investigație cât timp ei nu au o soluție la această problemă.
  • A rămas blocat. Noi primim din partea secretariatului tehnic, prin e-mail, de pe platforma electronică, documentele generate de platformă. Procedura este digitizată și, după numărul de zile pe care îl avem în regulament, noi primim exact ceea ce trebuie să facem în continuare. Or, dosarul întreg al tezei nu s-a putut constitui pentru că s-a oprit procedura în faza aceasta. 
  • Parchetul nu a intrat în legătură cu mine, a intrat în legătură cu secretariatul tehnic de la UEFISCDI, deci personal nu știu aceste date și nu știu când parchetul va da o rezoluție.”
Citește și:
ULTIMA ORĂ Analiza de plagiat a tezei premierului Nicolae Ciucă a fost blocată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Mircea Dumitru, președinte interimar CNATDCU: “S-a cerut oprirea întregii analize până când dosarul va fi instrumentat și se va da o soluție la parchet”

1 comment
  1. Si, totusi, pana la urma cum e? V-a interzis (prin lege) vreun Parchet sa analizati teza de doctorat a lui Ciuca? Nu se mai intelege nimic. Daca parchetul spune una, macar voi de la EDUPEDU de ce nu sunteti capabili sa prezentati situatia astfel incat sa fie clara situatia?
    Da, uite ordinul legal prin care bla.bla.bla.
    Sau? Nici macar nu exista acel ordin si totul se rezuma la brasoavele lui Pantazi &Sotia si Tapalaga??
    Adica chiar vreti sa prostiti lumea sau o faceti doar asa, din diletantism?
    Penibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile pot să obțină aproape 1 miliard de euro din PNRR pentru dotarea laboratoarelor de informatică și a claselor cu mobilier sau înlocuirea mobilierului mai vechi de 5 ani – ghid lansat de Ministerul Educației în consultare publică. Documentele pentru aplicare

Un ghid al solicitantului pentru dotarea școlilor cu mobilier, materiale didactice și instrumente digitale a fost lansat de Ministerul Educației (ME) în consultare publică, potrivit unui anunț de pe site-ul…
Vezi articolul

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a pierdut legătura cu sistemele de monitorizare a deșeurilor radioactive de la Cernobîl / Personalul de la centrala nucleară dezafectată nu a mai părăsit posturile de peste 2 săptămâni

Sistemele de monitorizare a materialului nuclear de la instalațiile de deșeuri radioactive ale centralei Cernobîl, care a căzut în mâinile rușilor luna trecută, au încetat să transmită date către organul…
Vezi articolul

“Dacă nu așezăm educația pe un soclu etic solid, orice am face se va nărui la prima adiere de vânt potrivnic” – mesajul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, către profesorii actuali și viitori / Apel la întărirea formării inițiale și continue: “Noi trebuie să aducem excelența în educație rapid”

“Câștigătorii competiției globale de mâine sunt cei care azi deprind analiza critică și discernământul în școli. Cei care pot să facă diferența dintre adevăr și minciună, cei care pot să…
Vezi articolul

Un student din Braşov a creat „profesorul online”, care folosește inteligența artificială: Memorează cărțile din programă, selectează subiectele pentru examen, susține testul și trimite mail cu rezolvările, după examen

Creat de un student din Braşov: „Profesorul online” este un soft care îți selectează subiectele pentru examen și nu te lasă să trişezi, anunță Bună Ziua Brașov. Fabian Pavel Velicea este…
Vezi articolul