BREAKING Prefectul Capitalei: Mâine vom lua o decizie cu privire la școli, dar astăzi nu. Rata de 3,02 înseamnă foarte puțin depășit ca să panicăm lumea

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu / Foto: INQUAM - Photos Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat pentru Edupedu.ro că nu are în vedere convocarea astăzi a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. “Mâine vom lua o decizie [cu privire la modul în care vor funcționa școlile și grădinițele din Capitală – N.Red.], dar astăzi nu”, a precizat Cojanu, pentru Edupedu.ro.

Contactat de Edupedu.ro imediat după ce Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat că rata de infectare cu noul coronavirus este de 3,02 la mia de locuitori pentru București și întrebat dacă va convoca astăzi Comitetul Municipal, prefectul Gheorghe Cojanu a răspuns:

Declarațiile au fost făcute la câteva minute după ce Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat că rata de infectare cu noul coronavirus este, pentru București, de 3,02 la mia de locuitori.

Potrivit ordinului de ministru după care sunt organizate școlile, la această valoare a indicelui pentru cazurile noi de îmbolnăvire toate școlile dintr-o localitate trec în scenariul 100% online.

Însă Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă prevede că Comitetul Județean sau Municipal pentru Situații de Urgență trebuie să se întrunească în maximum 48 de ore: “Constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în prezenta hotărâre se realizează în maximum 48 de ore de la atingerea acestora prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență pe baza analizelor prezentate de direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia“.

Foto: INQUAM – Photos Octav Ganea

Citește și:
BREAKING Luni, elevii din București se duc la școală și grădiniță. Monica Anisie, după depășirea ratei de infectări de 3 la mie: Mâine la 8:00 am convocat inspectorii școlari pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice online
BREAKING București are o rată de infectare oficială de 3,02 la mia de locuitori / A fost depășit pragul în care toate școlile trec la predarea 100% online

Exit mobile version