BREAKING Luni, elevii din București se duc la școală și grădiniță. Monica Anisie, după depășirea ratei de infectări de 3 la mie: Mâine la 8:00 am convocat inspectorii școlari pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice online

34.469 de vizualizări
Foto: gov.ro
Copiii din Capitală merg luni la școală și la grădiniță, chiar dacă astăzi Guvernul a anunțat că Bucureștiul are o rată de infectare oficială de 3,02 la mia de locuitori. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro că elevii și copiii de grădiniță din Capitală “mâine se prezintă la unitatea de învățământ, în conformitate cu prevederile din ordinul comun, activitățile desfășurându-se în conformitate cu scenariul 2, ca până acum”. Anunțul acesteia vine după ce prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat pentru Edupedu.ro că nu va convoca astăzi Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, ci că mâine va decide cum vor funcționa școlile și grădinițele, ca urmare a depășirii ratei de infectare de 3 la mie.
 • Amintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi, 18 octombrie, că rata de infectare pentru București este de 3,02 la mia de locuitori. Potrivit ordinului de ministru după care sunt organizate școlile, la această valoare a indicelui pentru cazurile noi de îmbolnăvire toate școlile dintr-o localitate trec în scenariul 100% online.

Contactată de Edupedu.ro după ce prefectul Capitalei a declarat că nu va convoca astăzi Comitetul, Monica Anisie a precizat că “dacă nu există o decizie din partea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul doi [adică la fel ca până acum – N.Red.], exact cum este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării”.

“Mâine dimineață la ora 8:00 am convocat la Inspectoratul Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online”, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

Declarațiile integrale acordate de ministrul Educației, Monica Anisie, pentru Edupedu.ro:
 • “La o rată a incidenței cumulate care este peste limita de alertă de 3 la mia de locuitori, Direcția de Sănătate Publică (DSP) prezintă Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență o analiză a situației epidemiologice din Capitală.
 • În funcție de existența transmiterii comunitare în localitate și de numărul de focare existente în unitățile de învățământ, precum și de alte criterii de risc, Comitetul poate decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea temporară a activităților didactice pentru 14 zile, și aici este vorba despre activitățile didactice care presupun prezența față în față în unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online. Asta este ceea ce spune ordinul comun.
 • În absența unei astfel de decizii, unitățile de învățământ din localitate, în acest caz din municipiu, vor funcționa în scenariul 2.
 • Dacă nu există o decizie din partea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul doi, exact cum este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării.
 • Mâine dimineață la ora 8:00 am convocat la Inspectoratul Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online.
 • Întrebare: Ce vor face elevii mâine, având în vedere că prefectul capitalei a declarat pentru Edupedu.ro că astăzi nu va convoca acest Comitet pentru Situații de Urgență? Monica Anisie: Mâine se prezintă la unitatea de învățământ, în conformitate cu prevederile din ordinul comun, activitățile desfășurându-se în conformitate cu scenariul 2, ca până acum”.

Declarațiile au fost făcute după ce Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat că rata de infectare cu noul coronavirus este, pentru București, de 3,02 la mia de locuitori.

Potrivit ordinului de ministru după care sunt organizate școlile, la această valoare a indicelui pentru cazurile noi de îmbolnăvire toate școlile dintr-o localitate trec în scenariul 100% online.

Însă Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă prevede că Comitetul Județean sau Municipal pentru Situații de Urgență trebuie să se întrunească în maximum 48 de ore: “Constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în prezenta hotărâre se realizează în maximum 48 de ore de la atingerea acestora prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență pe baza analizelor prezentate de direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia“.

Citește și:
BREAKING Prefectul Capitalei: Mâine vom lua o decizie cu privire la școli, dar astăzi nu. Rata de 3,02 înseamnă foarte puțin depășit ca să panicăm lumea
BREAKING București are o rată de infectare oficială de 3,02 la mia de locuitori / A fost depășit pragul în care toate școlile trec la predarea 100% online

4 comments
 1. De ce se duc doamna luni copiii la grădinițe și școală?
  Pe ce lume trăiți? Se știa ca Bucureștiul va întra în scenariul roșu. Cum v-ați pregătit?
  Măsurile trebuiau stabilite și începând de mâine implementate.
  NU vă pasă de copiii noștri, deși va luați
  salariu de la Ministerul Educației. (care educatie?). Deci sa se mai infecteze și mâine un număr reprezentativ de elevi la școală, sau pe drum de la/înspre școală?
  Se pare ca mai important este sa rezolvați cu locul pe lista pentru Parlament.
  Sunteți mamă doamnă?
  Tot asa de mult va ‘ iubiți și va expuneți ” și propriul copil?

  1. Nu mai e mult si pleaca in Parlament, de asta s a tinut cu dintii. Ne vom pune mainile in cap cand vom vedea cine vine in locul ei atunci. Horror!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marcel Ciolacu: Este evident că am avut o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluții ca să acoperim suma. Noua lege a salarizării o să vină cu reguli de performanță. Nu înseamnă numai măriri de salariu

„Este evident că am avut o problemă, o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluțiile ca să acoperim această sumă. Impactul bugetar este de 2 miliarde, 2…
Vezi articolul

Simion Hăncescu, FSLI, după două ore și jumătate de discuții cu premierul Ciucă: Guvernul nu poate acorda creșterile solicitate / Guvernul a oferit o primă anuală de 1.500 de lei din fonduri europene – Marius Nistor

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat după negocierile de la Palatul Victoria că guvernul nu poate acorda creșterile salariale solicitate. Discuțiile cu reprezentanții Guvernului au început…
Vezi articolul