VIDEO Premierul Orban anunță că au fost discuții ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar între 14 și 30 septembrie să fie cursuri online. ”Deocamdată nu am luat nicio decizie”

gov.ro

„Au fost discuții pe această temă”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă se discută ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online. Premierul a spus că sunt puncte de vedere exprimate de specialiști, de epidemiologi.

Declarația premierului:

Întrebare: Există o informație conform căruia să faci o analiză în acest moment ca școlile să înceapă la 1 octombrie fizic și până la acel moment, de pe 14 septembrie până pe 30 să facă cursuri online?

Ludovic Orban: Sigur că au fost discuții pe tema asta.„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.red.).

Există puncte de vedere exprimate de specialiști care spun că atât profesorii cât și elevii care vin din concedii, pe anchetele epidemiologice o mare parte din cei infectați au spus că au fost în concediu, sau într-un weekend, într-o deplasare de concediu și s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie.

În mod evident vom anunța în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt niște opinii care au fost exprimate. Deocamdată sunt lucrurile așa cum l-am anunțat.

Decizia de deschiderea școlii va fi o decizie care să ia pe plan local, la propunerea Consiliului de Administrație în care sunt implicați atât autoritățile locale cât și corpul profesoral și reprezentanții părinților și chiar și elevi pot participa la decizie, ei vor face propunerea și decizia va fi luată pe baza propunerilor, va fi luată în Comitetul pentru Situații de Urgență”, a declarat Ludovic Orban.

Ministrul Sănătății neagă acest scenariu. Întrebat dacă școala va începe pe 1 octombrie fizic, iar cursurile online ar începe pe 14 septembrie, Nelu Tătaru a declarat „nu, școala începe pe 14 septembrie. Începem cu precauțiile prezentate în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerul Educației”.

Cursurile ar trebui să înceapă, potrivit calendarului oficial al acestui an școlar pe 14 septembrie 2020.

Știrea este în curs de actualizare

Foto: gov.ro

Exit mobile version