VIDEO Premierul Orban anunță că au fost discuții ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar între 14 și 30 septembrie să fie cursuri online. ”Deocamdată nu am luat nicio decizie”

32.761 de vizualizări
gov.ro
„Au fost discuții pe această temă”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă se discută ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online. Premierul a spus că sunt puncte de vedere exprimate de specialiști, de epidemiologi.

Declarația premierului:

Întrebare: Există o informație conform căruia să faci o analiză în acest moment ca școlile să înceapă la 1 octombrie fizic și până la acel moment, de pe 14 septembrie până pe 30 să facă cursuri online?

Ludovic Orban: Sigur că au fost discuții pe tema asta.„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.red.).

Există puncte de vedere exprimate de specialiști care spun că atât profesorii cât și elevii care vin din concedii, pe anchetele epidemiologice o mare parte din cei infectați au spus că au fost în concediu, sau într-un weekend, într-o deplasare de concediu și s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie.

În mod evident vom anunța în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt niște opinii care au fost exprimate. Deocamdată sunt lucrurile așa cum l-am anunțat.

Decizia de deschiderea școlii va fi o decizie care să ia pe plan local, la propunerea Consiliului de Administrație în care sunt implicați atât autoritățile locale cât și corpul profesoral și reprezentanții părinților și chiar și elevi pot participa la decizie, ei vor face propunerea și decizia va fi luată pe baza propunerilor, va fi luată în Comitetul pentru Situații de Urgență”, a declarat Ludovic Orban.

Ministrul Sănătății neagă acest scenariu. Întrebat dacă școala va începe pe 1 octombrie fizic, iar cursurile online ar începe pe 14 septembrie, Nelu Tătaru a declarat „nu, școala începe pe 14 septembrie. Începem cu precauțiile prezentate în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerul Educației”.

Cursurile ar trebui să înceapă, potrivit calendarului oficial al acestui an școlar pe 14 septembrie 2020.

Știrea este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


8 comentarii
 1. E de neinteles de ce copiii in Romania nu pot merge la scoala. In Danemarca copiii mei s-au dus la scoala de la 10 mai. Si sunt bine, sanatosi si fericiti ca pot sa fie la scoala cu prietenii lor. Nimeni din scoala nu s-a îmbolnăvit. Dar sunt chiuvete cu apa si sapun la intrarea in clasa, spirt si in fiecare pauza copiii sunt invatati sa mearga si sa se spele dupa joaca.Sunt peste 500 de copii in scoala generala, dar sunt scoli unde sunt si mai multi. Frica e cel mai mare dusman dar si cel mai mai bun instrument de manipulare in masa a populatiei.

 2. Exclus! Cum sa începi on – line? Nu cunosti copiii, pentru cei care încep un nou ciclu de învățământ și nu au manuale primite! Fiecare cu ideea lui.
  14 septembrie sa fie prima zi de scoala!

  1. Asta se poate rezolva simplu: vin pe 14, iau pachetul de manuale și lasă un nr de tel. Cadrul didactic formează grup de Wapp și ii informează despre modul de lucru pe platforma scolii, se vor cunoaște online.
   Problema e dacă toți copiii au dispozitive cu net… N-au! Și promisesera ca vor avea pe 10 sept…. Offf!

 3. Online cu ce? Cu tabletele alea care sunt de 7 ori mai putine decat trebuie si nu vor fi pana la inceperea scolii? Serios??? Cu laptopurile promise profesorilor pe care nu le mai dati? Intrebare: daca chiar nu am de pe ce preda, chiar o sa ma dati afara?? Nu am. Telefonul este stricat si laptopul in service. Sunteti in toata regula??? Amagiti oameneii sa se alinieze unui scenariu, se fac investitii conform lui, se fac aranjamente cu autoritati locale, sanitare si acum, la o saptamana inaintea sosirii elevilor vreti ore online jumatate de luna??

 4. Aştia judeca cand vorbesc? Cum sa inceapă şcoala on~line atat timp cat bobocii de a IX~a nu~şi cunosc dirigintele, profesorii şi colegii? Sau cei de~a Va~a? Cum se transmite orarul, se înmaneaza manualele, se stabileşte consiliul clasei, etc?
  Mare ti~e gradina, Doamne şi largi iti sunt deschise portile, dar cati iti sar gardul în sir indian…..

 5. Eu zic sa nu mai incepeti deloc la ce dracu ne mai trebe scoala ca doar aveti nevoie doar de prosti nu de oameni cu scoala, sa va ia dracu pe toti!

  1. Robert, bravo, ai curaj, te admir. Am ajuns si noi, profesorii, intr-un punct in care cedam inaintea inceperii jocului. Prea multe schimbari, schimbarea schimbarii, scrnarii, ghiduri aberante, prea multe contraziceri in aceeasi zi, eu zic ca si tine sa inchidem tot: scoala, economie, sa ne bagam in niste buncare antiatomice si sa facem plaja la veioza, sa mergem in vacanta la subsol, sa iesim la terasa pe bloc, sa facem mici pe casa scarii. Important e sa fim prosti. Tara asta cand are oameni destepti ori ii reneaga, ori ii distruge .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Straniul caz al lui Alexandru Cumpănașu: crescut cu bani de la stat dați de PSD, a ajuns să fie șeful unui fost premier și al rectorilor de mari universități. E susținut de politicieni, sindicaliști și patroni

Alexandru Cumpănașu, ONG-istul abonat la bani publici de la Ministerul de Interne care candidează la prezidențiale pe seama tragediei din Caracal, și-a construit în ultimii ani o rețea de colaborări…
Vezi articolul

Cursurile online vor fi monitorizate de minister, iar profesorii vor avea ghiduri de predare pe net, după ce ministrul „a agreat” aceasta „necesitate” cu partenerii educaționali la o lună de la închiderea școlilor

Cursurile făcute în mediul online vor fi monitorizate de minister, iar profesorii vor avea ghiduri de predare pe internet, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Documentul, de tip proces-verbal, enumeră…
Vezi articolul

Cazuri noi de infectare cu Covid la școli din Constanța, Dolj, Botoșani, Timiș și Sectorul 2 București. Ministrul Educației: Apariția acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul școlii

Informații privind cazuri de coronavirus depistate în rândul elevilor și profesorilor, în primele zile de la începerea școlilor, au continuat să apară punctual, joi, cu date din Constanța, Dolj, Botoșani…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministrul Cercetării: Guvernul a depus un memorandum pentru statutul de observator în cadrul consorțiului ELI-ERIC / Secretar de stat: Excluderea României ca membru gazdă, având cel mai puternic laser din lume, a fost o premieră

Săptămâna trecută “a fost un moment important în evoluția proiectului laserului de la Măgurele, aprobarea de către Guvern a intenției României de a face parte din consorțiul care va administra…
Vezi articolul