BREAKING Profesorii care refuză să predea online intră în comisia de disciplină și riscă desfacerea contractului de muncă, avertizează Inspectoratul Școlar București

Foto: Pexels.com

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, Inspectoratul Școlar București avertizează cu desfacerea contractului de muncă cadrele didactice care refuză să predea online, scrie EuropaFM.ro.

Inspectorii încep controalele pentru a vedea dacă învățătorii și profesorii folosesc platformele educaționale puse la dispoziție gratuit de Google și Microsoft, scrie publicația citată.

Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București: „Se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale. Se poate ajunge până la comisia de disciplină, și în urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice”. 

Reporter: Ce înseamnă sancțiuni drastice? 

Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București: „Până la desfacerea contractului de muncă”.

Declarațiile vin după ce școlile s-au deschis de două săptămâni, iar în ultimele 3 zile lucrătoare toate unitățile de învățământ în care s-au organizat secții de votare au funcționat 100 în online.

Pe 21 septembrie, premierul Ludovic Orban spunea despre profesorii care nu vor să predea online: „Vom lua măsurile legale care se impun. Dacă va fi necesar să facem modificări ale legii, vom face”

Foto: Pexels.com

Exit mobile version