BREAKING Școala nu se mai închide automat nici în cazul declarării carantinei într-o localitate, spune premierul Cîțu: Decizia este la școli, la fiecare școală în parte

Foto: © Pojoslaw - Dreamstime.com

Florin Cîțu a anunțat că pe lângă decuplarea de rata de incidență dintr-o localitate, decizia de închidere a școlii în format fizic nu mai ține cont nici de declararea carantinei în acel oraș sau în comuna respectivă. Declarațiile au fost făcute joi după-amiază și sunt confirmate de propunerea intrată în ședința CNSU din această seară.

Reporter: Dacă anumite localități vor intra în carantină, copiii vor merge în continuare la școală?

Florin Cîţu: Dacă există carantină, am scos deja, v-am spus că nu mai contează pragul de 6 la mie, deci decizia este la școli, la fiecare școală în parte.”

Declarația este în video-ul de mai jos, la minutul 09:05:

Potrivit măsurilor propuse pentru ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, va conta doar rata de infectare din școală.

Articol în curs de actualizare

Foto: © PojoslawDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie

Exit mobile version