CALENDAR Vacanță de o lună pentru copiii de grădiniță și elevii din clasele care nu dau examene, anunțată de ministrul Educației

Foto: Pexels.com

Toți elevii din clasele primare, toți copiii de la grădiniță și elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor avea o vacanță de o lună în aprilie, din 2 aprilie până pe data de 4 mai, potrivit celui mai recent anunț făcut de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Teoretic, așa cum este restructurat anul școlar în acest moment, școala ar trebui să reînceapă din data de 5 mai, a treia zi de Paște.

Întrebat dacă poate garanta cineva că revenirea pe 5 mai la școală va avea loc, ministrul Cîmpeanu a declarat că „nu poate nimeni să garanteze acest lucru, tocmai de aceea este un an atipic în România și în orice alt stat. Noi avem datoria să ne adaptăm rapid la orice soluție și la orice situație”.

Elevii din aceste clase și copiii de la grădiniță vor încheia cursurile pe 25 iunie, dată de la care intră în vacanța mare, așa cum este deja stabilit prin structura actuală a anului școlar.

Noua vacanță de o lună, din aprilie, care unește paștele catolic cu cel ortodox, scurtează perioada de cursuri pentru elevii din clasele primare, copiii de la grădiniță și elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a cu o săptămână, după cum susține ministrul.

„Soluția la această situație este renunțarea la Săptămâna Altfel și îndrăznesc să spun, acest an școlar este în integralitate altfel, nu numai Săptămâna Altfel”, a spus Cîmpeanu.

Despre această scurtare, ministrul a explicat în conferință de presă faptul că profesorii vor „comprima” predarea și activitățile de încheiere a mediilor și situațiilor școlare, astfel că nu va mai fi nevoie de venirea la școală în zilele de sâmbătă, cum era propunerea de miercuri.

„Cu sprijinul cadrelor didactice într-un an școlar atipic, în care tezele școlare nu se mai susțin, în care numărul notelor a fost redus, numărul notelor necesar si încheierea situațiilor școlare, cu sprijinul cadrelor didactice se vor încheia acele activități de evaluare și încheiere a rezultatelor școlare. Nu vor fi necesare activități de recuperare a materiei având în vedere efortul cadrelor didactice”, a spus ministrul despre această situație.

Calendarul finalului de an școlar pentru elevii din clasele primare, copiii de la grădiniță și elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a arată în felul următor:

Foto: Edupedu.ro

Exit mobile version