CALENDAR Vacanță de o lună pentru copiii de grădiniță și elevii din clasele care nu dau examene, anunțată de ministrul Educației

65.796 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Toți elevii din clasele primare, toți copiii de la grădiniță și elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor avea o vacanță de o lună în aprilie, din 2 aprilie până pe data de 4 mai, potrivit celui mai recent anunț făcut de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Teoretic, așa cum este restructurat anul școlar în acest moment, școala ar trebui să reînceapă din data de 5 mai, a treia zi de Paște.

Întrebat dacă poate garanta cineva că revenirea pe 5 mai la școală va avea loc, ministrul Cîmpeanu a declarat că „nu poate nimeni să garanteze acest lucru, tocmai de aceea este un an atipic în România și în orice alt stat. Noi avem datoria să ne adaptăm rapid la orice soluție și la orice situație”.

Elevii din aceste clase și copiii de la grădiniță vor încheia cursurile pe 25 iunie, dată de la care intră în vacanța mare, așa cum este deja stabilit prin structura actuală a anului școlar.

Noua vacanță de o lună, din aprilie, care unește paștele catolic cu cel ortodox, scurtează perioada de cursuri pentru elevii din clasele primare, copiii de la grădiniță și elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a cu o săptămână, după cum susține ministrul.

„Soluția la această situație este renunțarea la Săptămâna Altfel și îndrăznesc să spun, acest an școlar este în integralitate altfel, nu numai Săptămâna Altfel”, a spus Cîmpeanu.

Despre această scurtare, ministrul a explicat în conferință de presă faptul că profesorii vor „comprima” predarea și activitățile de încheiere a mediilor și situațiilor școlare, astfel că nu va mai fi nevoie de venirea la școală în zilele de sâmbătă, cum era propunerea de miercuri.

„Cu sprijinul cadrelor didactice într-un an școlar atipic, în care tezele școlare nu se mai susțin, în care numărul notelor a fost redus, numărul notelor necesar si încheierea situațiilor școlare, cu sprijinul cadrelor didactice se vor încheia acele activități de evaluare și încheiere a rezultatelor școlare. Nu vor fi necesare activități de recuperare a materiei având în vedere efortul cadrelor didactice”, a spus ministrul despre această situație.

Calendarul finalului de an școlar pentru elevii din clasele primare, copiii de la grădiniță și elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a arată în felul următor:

Foto: Edupedu.ro


19 comments
  1. Nu stau în picioare “argumentele” ministrului educatiei.
    Este condamnabil ca nu se face scoals online între cele doua vacante de Paști.
    Motivul lui Câtu ar fi ca atâta îl duce gândirea lui economica.
    Adica sa nu mai plătească părinții care stau acasă cu copiii de curs primar

  2. Mulțumim pentru că:
    – ne duceți fizic la școală (30+ în clasă) la peste 6 cazuri la 1000 de locuitori;
    – ne “lăsați” apoi în vacanță forțată o lună, deși puteam face online când era școală;
    – ne-ați luat săptămâna de vacanță de după Paștele ortodox, în care poate se mai manifesta virusul luat la reuniunile de familie/religioase sau petreceri/concedii și lumea se izola. “Perioada medie de incubație pentru COVID-19 (adică perioada dintre expunerea la virus și debutul simptomelor) este estimată în prezent a fi între 5 și 6 zile, fiind aproape întotdeauna între 1 și 14 zile.” Dar, după doar 2-3 zile, toată lumea va fi încă asimptomatică și vedem care și cum scapă.
    – ne închideți magazinele la 18 (mai ales pe cele alimentare și cu bunuri de larg consum- nu de lux) și ne vom înghesui mai cu spor în orele de după serviciu sau în weekend.
    – sistemul medical românesc, de altfel perfect, necesita doar exonerarea medicilor (chiar și de alte specializări decât pneumologie, ATI sau infecțioase) de potențialele acuzații de malpraxis.
    Datorită acestor decizii dormim mai liniștiți, iar sistemul nostru imunitar funcționează la capacitate optimă.

  3. Niște ,, escroci,,,,,
    Va bateți joc de copiii…… Viitorul tarii….. Nu va interesează…… Niște incompetenți……
    Ce ne, ați promis domnule ministru al în…vatamintului………ca lăsați copiii sa meargă la școală…….
    ATI,, amețit copiii,,…. I, ați bulversat… complect…….
    Duc dorul scolii de pe vremea lui Ceaușescu…….. Asa cum era el…. Dar ținea la copii, tineret….. Rușine sa va fie……. Pe ,, Arafat,,,, Iohannis……. nu, i interesează……. n, au copiii
    Dobitociti copiii….. domnilor……
    ,, O școală închisă….. o pușcărie deschisa……
    Anul trecut ați ținut scolile închise și,, cazinourile deschise……!!!!

  4. Nu inteleg de ce nu pot face online toti elevii cele 2 saptamani din aprilie. Oricum, pana acum, majoritatea celor din ciclul gimnazial au invatat online. Nu vad logica. Nu ar fi niciun risc de infectare in aceasta situatie; dimpotriva, in timpul vacantei, avand mai mult timp liber, intalnirile intre ei vor fi mai frecvente, cu siguranta.

  5. Eu predau clasa simultana clasa a 8-a e cu clasa a 7-a. Ce fac acuma? Vacanta fortata sau predau online pentru clasa a 8-a, o singura eleva? Isi bat joc de copii, de profesori, de parinti.Si se mira ca creste analfabetismul. Chiar nu este un om competent care sa fie ministru? Sa stie ce trebuie sa faca.M-am saturat de tara asta minune.

  6. Va bateti joc de copii! Dupa vacantele prelungite, carantine, perioade de pauze pentru cazuri de Covid in scoli etc., copiii vor la scoala! Chiar si online, pentru ei e o activitate educativa, chiar daca nu e la fel de eficienta. Am copil in clasa I si invatatoarea ne spunea saptamana trecuta ca suntem in urma cu materia. Bine ca ne responsabilizati pe noi, parintii, sa tinem copiii conectati la programul educational pentru ca o luna de pauza este foarte mult pentru ei. Primele doua saptamani vor fi doar pentru recapitulari si actualizari de informatii… La gradinita, educatorii ne responsabilizeaza. La scoala, la fel… Voi, dragi conducatori, mai aveti vreo responsabilitate pe partea asta? Propun sa desfiintam Ministerul educatiei (si al Sanatatii, ca si ala e degeaba) ca si asa ne educam si ne tratam singuri.

  7. atata ameteala doar sa nu faca astia mici cursuri online! Prostia se propaga de sus de data asta! Un ministru incompetent si care nu face decat sa arunce vine oriunde se poate! Problema e la varf, caci de pare ca si catu si yohanis dorm bine!

    1. Ai dreptate, Un cetățean!
      Dar aceștia sunt bine înfipți în situație și doi bani nu dau pe părerea celor care gândesc.

  8. Buna
    Atunci si profesorii vor intra in Somaj fara a fi platiti… dar si ministerul … de ce sa mai platim oameni care nu creaza “profit ” pentru Societate , dar ei sunt platiti pentru a crea analfabetii de maine…

    Cu cine lasa parintii acesti copii timp de una luna?

    1. Cum sa intre in somaj? Saptamanile in care suntem fortati sa avem vacanta vor fi compensate cu alta vacanta micsorata si in plus la anul scolar. Deci e chit pe chit. Iar elevii de clasa a opta invata, deci predam online, deci luam salariu. Ce nu intelegi?? Iar vacantele scolare sunt concediu sau dupa caz, activitate(cei care au evaluari, examene, olimpiade, concirsuri etc). Concret: profesorul nu face nimic in minus odata cu aceasta vacanta(ba chiar e obligat la online la a opta desi in localitate rata de infectare e 0,00). Deci, care e problema ta? Fa si tu oleaca de carte si vei intelege.

    2. @Chicoș Rostogan
      Deci tu erai omu’ cu banii dar fara scoala! Marius, hai sa te invat sa vorbesti/scrii corect😂😂!
      Fii atent: eu lucrEZ, tu lucrEZI, el/ei lucrEAZA. Ai scris? Bine. Continuam: eu creEZ, tu creEZI, el/ei creEAZA.
      Hai, sa fii sanatos si sa-mi trimiti banii pentru una lectie de conjugare.

  9. Nu ar trebui ca finalul cursurilor pentru clasele neterminale să fie pe 25 iunie, conform celor spuse de Dl. Ministru? Din imagine, rezultă că finalul este pe 18 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Listele copiilor înscriși la clasa pregătitoare 2023 vor fi afișate până pe 12 iunie, deși ar fi trebuit să fie publicate pe 6, anunță Ministerului Educației. Este a doua modificare a calendarului în ultimele două săptămâni

Listele copiilor înscriși în clasa pregătitoare 2023 vor fi afișate în școli până la data de 12 iunie, potrivit Ministerului Educației. Calendarul pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2023 a fost…
Vezi articolul

Clase pentru nou-născuți și copii de până la 3 ani vor fi deschise în câteva zeci de unități de învățământ din Madrid, din următorul an școlar / “Prin această inițiativă fără precedent, un copil va putea fi elevul aceleiași școli de la 0 la 12 ani”

O etapă educațională dedicată copiilor cu vârste între 0 și 3 ani va începe să fie introdusă în unități publice de învățământ din Madrid începând cu anul școlar 2022-2023, potrivit…
Vezi articolul

Curriculum românesc pentru elevii veniți din Ucraina și sprijin pentru familiile ucrainene rămase fără energie electrică din cauza războiului – propuneri făcute de “miniștri” ucraineni ai Guvernului copiilor, de Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor

Elevii refugiați din Ucraina care învață în România ar avea de câștigat dacă ar trece la curriculumul aplicat în școlile românești, în locul programei aplicate în școlile ucrainene, a susținut,…
Vezi articolul