România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința indicelui de securitate al sistemului de sănătate dezvoltat de Johns Hopkins University, anunță cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyai

2.305 vizualizări
Foto: Facebook.com – Covid-19: Romanian Economic Impact Monitor
O nouă secțiune privind indicele de securitate al sistemului de sănătate dezvoltat de cercetătorii de la Johns Hopkins University, a fost lansată de cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, potrivit unei postări pe pagina de Facebook. România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința acestui indice și ocupă locul 57 în lume.

„Apropiindu-ne de finalul anului, lansăm o nouă secțiune pe portalul nostru privind indicele de securitate al sistemului de sănătate dezvoltat de cercetătorii de la Johns Hopkins University cu scopul de a măsura capacitatea țărilor lumii de a se pregăti pentru epidemii și pandemii viitoare. România se află, din păcate, pe ultimul loc în UE în privința acestui indice, respectiv pe locul 57 din lume”, anunță aceștia într-o postare pe Facebook.

Harta lumii pentru acest indice arată în felul următor:

Componentele indicelui de securitate a sistemului de sănătate din România:

La reacție rapidă avem cel mai mic scor, iar la prevenție al doilea cel mai mic scor.

  • Amintim că cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au realizat harta interactivă cu statistici ale pandemiei pe localități: rata de vaccinare, rata de incidență, restricții și secțiunea școală.

Harta interactivă este realizată în cadrul proiectului de cercetare denumit COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.

Hartă – Rata de incidență pe localități / Sursă: https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like