În școli, părinții vor primi „în scurt timp” formulare pentru „intenția de vot”, spune, subliniază și repetă ministrul Educație, Sorin Cîmpeanu, întrebat despre vaccinarea elevilor

9.005 vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat de trei ori în patru fraze că sunt în curs de elaborare formulare pentru „intenția de vot” pe care părinții le vor primi în școli ca să opteze cu „da”, „nu” sau „sunt indecis” pentru vaccinarea copiilor lor. Acesta a făcut declarațiile pentru Digi24 în momentul în care participa la adunarea Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), unde ar urma să candideze pentru un al doilea mandat de președinte, potrivit informațiilor pressone.ro.

Ministrul a mai spus că în această dimineață a trimis solicitarea celor de la Ministerul Sănătății pentru ca aceștia să facă formularele de „intenție vot”.

Declarațiile vin în condițiile în care campania de vaccinare în școli este blocată; la nivel declarativ, aceasta ar fi trebuit să înceapă pe 13 septembrie.

Sorin Cîmpeanu: Am transmis în această dimineață o solicitare către Ministerul Sănătății pentru a elabora acel formular de exprimare a intenției de vot(!). Subliniez, de exprimare a intenției de vot(!). În scurt timp vom avea un răspuns al Ministerului Sănătății și vom putea distribui în școli, în toate școlile din România, aceste formulare care nu sunt formulare obligatorii. Ele exprimă doar intenția de vot(!). Părinții pot să completeze aceste formulare cu „da”, cu „nu”, sau cu „sunt indecis”. Ne interesează îndeosebi răspunsurile cu „da”, pentru a putea organiza echipe mobile de vaccinare împreună cu CNCAV și DSP care să sprijine elevii care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul expres, informat al părinților.

Reporter: După ce sunt completate acele formulare și sunt adunate în școli ce se întâmplă?

Sorin Cîmpeanu: Vom avea toate aceste precizări de la Ministerul Sănătății, care este singurul operator de date medicale personale. Acest lucru va fi precizat de către Ministerul Sănătății. (…) Înainte de a se închide școlile, școlile sunt deschise. În momentul de față, 99,3% dintre elevii României pot merge la școală cu prezență fizică. Pentru a menține siguranța în școli, fac apel la acei părinți care au copii ce prezintă un minimum de simptome specifice să nu-și trimită copiii în colectivitate. Este un lucru esențial, o dovadă de responsabilitate a fiecăruia dintre noi pentru propriii copii și pentru toți ceilalți participanți la procesul de învățământ.”

 • Reamintim că, de la 13 septembrie, școlile ar fi trebuit să colecteze de la părinți formularele prin care aceștia își exprimă acordul sau dezacordul pentru vaccinarea elevilor de peste 12 ani.

Campania de vaccinare din școli era programată să se desfășoare pe o perioadă de două luni din momentul începerii noului an școlar (13 septembrie) și până pe 15 noiembrie, pentru prima doză de vaccin. Apoi, se va stabili un nou calendar pentru a doua doză, iar organizarea va fi „în oglindă”, după cum a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, pe 7 septembrie.

Acesta a prezentat la momentul respectiv și un formular de consimțământ și un chestionar pentru vaccinare.


11 comments
 1. Intentia de vaccinare nu trebuie centralizata neaparat pe baza de formular, de fapt asta se intampla deja in anumite scoli, dirigintii intreaba elevii care ar vrea sa se vaccineze si apoi transmit mai departe directorului scolii.
  Mai grav este ca exista profesori care isi tin orele online, dar nu sunt oficial in carantina si nici nu au contraindicatii medicale. cum se explica acest lucru? Bineinteles, nu este vorba de clasele sau scolile care fac oficial ore online!
  Pai nu conteaza, directorii sunt ”de partea buna, castigatoare” iar ”o mana spala pe alta si amandoua fata”!
  Tot inainte pana in prapastie! Se pare ca Noul PNL va reusi ce nu a reusit nici macar PSD-ul, alungarea sperantei din inima si sufletul romanilor si odata cu aceasta a multor oameni care ar fi facut mult bine acestei tari!

 2. Câmpeanule ,mai lasă învățământul ca ne OMORI cu zile : pe elevi ,pe părinți și pe profesori. Nu ești bun de ministru ,nu înțelegi nimic din ce se întâmpla sub tine.

 3. Se zice ca dacă vrei sa prinzi o fata,o găină, o musca,o albină, orice, nu trebuie sa alergi după dansa. “Tre sa vie singura”. Așadar… Voi, dați LEGE, și NU ALTCEVA, CA ALTFEL V-O ATACA LA CCR, ȘI NU ATI REZOLVAT NIMIC, ca vaccinarea sa fie obligatorie pentru toate activitățile fizice inclusiv școala, și de restul se ocupa parintii sa ducă copiii la vaccinat. Asa cum procedați voi, fugind ca disperații cu vaccinul după copiii, toată lumea deja crede ca e ceva în vaccin, ca le cipati copiii. Ca ii sterilizați. Ca ii omorâți în doi ani cu fel și fel de boli. Ca le cresc solzi. Ca se tampesc și nu mai știu de capul lor. Și fel și fel de alte nerozenii.

 4. Bravos! Gura pacatosului adevar graieste…
  Pe cine sa votam? Pe Citu – Superman, care aduce banu gros sau pe invechitul de Orban?
  Lasa-ne, lasa-ne!

 5. Bre, tu ai impresia vreun parinte care vrea sa-si vaccineze copilul o sa astepte fituicile alea de la Ministerul Hartiilor? Fa-te ca muncesti Campene! Mai plimbati niste hartii si raportati productii record de voturi la hectarul de padure taiata.

  1. Formular la sondaj daca sondajul este bun sa se faca un sondaj pentru vaccinare. Ce copchil o vrut sa se vaccineze a gasit solutii. Astia de te chinuiesti tu sa-i convingi sunt antivaccinisti convinsi, o venereaza pe Steer, o asculta pe Sosoaca, voteaza cu AuR si protesteaza mereu in piete contra masca strigand ca sunt daci liberi. E compromisa si tara si vaccinarea, nu ne mai facem bine. E prea multa prostie si prea multi smecheri care profita de ea.

  2. Vaccinați ministerul ,lăsați copii in pace și așa învățământul de este la pământ .
   Lasă ți copii in pace ! Ce visați noaptea aplicați ziua .rușine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Streinu Cercel: Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut? Înseamnă că ai gripă, nu ai nevoie de niciun test. Moda asta să bombardăm camerele de gardă cu sute de pacienţi este o prostie

Managerul Institutului “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat miercuri că diagnosticul de gripă este unul “clar” şi că nu mai este nevoie de alte teste pentru această afecţiune, iar plimbatul…
Vezi articolul

Competențele digitale – predate în învățământul primar de anul viitor. Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a să conțină probă de abilități digitale din 2024. Pentru profesori competențele digitale vor fi introduse încă din formarea inițială – măsuri incluse în Strategia privind digitalizarea educației în România / Țintă: 90% din populație să fie alfabetizată digital

În școala primară ar urma să fie incluse, începând din anul școlar 2021-2022, elemente obligatorii de competențe digitale, iar în aceeași perioadă urmează să fie elaborate sau revizuite programele de…
Vezi articolul