Calendarul anului școlar 2022-2023, structurat pe module și vacanțele dintre ele. 36 de săptămâni, echivalentul a 175 de zile de școală – surse

Calendar BAC

Foto: Pexels.com

Noua structură a anului școlar 2022-2023, propusă de Ministerul Educației, potrivit surselor Edupedu.ro, este următoarea:

Vacanța din luna februarie 2023 va fi decisă de fiecare inspectorat școlar județean pentru toate școlile din județ în perioada 6-24 februarie și va avea o durată de o săptămână.

Anul școlar va avea 36 de săptămâni, adică circa 175 de zile de școală, potrivit acestei structuri.

Reprezentantul Federației Asociațiilor de Părinți – EDUPART, Iulian Cristache, a declarat pentru Edupedu.ro că vor fi 5 module cu o vacanță la alegerea Inspectoratului în februarie. Rămâne să vedem cum va fi constituită media anuală, am propune câte o notă pentru fiecare modul și un test final sumativ cu o anumită pondere în medie.

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Robert Avram, a declarat pentru Edupedu.ro că eliminarea tezelor și înlocuirea lor cu mijloace de evaluare sumativă la începutul și sfârșitul anului școlar este agreată la nivelul Ministerului Educației.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version