Competiție de baschet pentru elevi, între liceele din București și Ilfov. Finala, duminică, 18 decembrie

Foto: Cupa Edu

Peste 240 de elevi de la 24 de licee din București și din județul Ilfov participă la competiția de baschet Cupa Edu 2022. Meciurile au început din 21 noiembrie, iar duminică, 18 decembrie, se țin meciurile finale, între echipele de baschet ale elevilor de la Colegiul Național Cantemir Vodă și Liceul Teoretic Traian (finala “mare”) și între cei de la Colegiul Național Tudor Vianu și Colegiul Național Iulia Hașdeu – finala “mică”, potrivit organizatorilor.

Dintre cele 24 de licee, 6 sunt private. Meciurile au fost ținute în sălile de sport de la 7 licee înscrise în concurs. Concursul de baschet “a pornit din dorința de a promova sportul de masă, în rândul tinerilor. Sunt convins că sportul depășește cu mult o activitate fizică, face parte din educație și transmite niște valori esențiale: comunicarea și lucrul în echipă”, spune reprezentantul Asociației Praxis Edu, inițiatoarea campionatului, pentru EduPedu.ro.

“Două licee ne-au spus că vor să facă și ele niște competiții similare, ceea ce însemnă că ne-am atins scopul, acela de a ne implica în comunitate și de a inspira pe ceilalți”, completează organizatorul. Sunt și 48 de fete care participă, în meciuri 3 la 3, în cadrul secțiunii noi “Cupa Edu 3×3 Challenge”, adresată de asemenea liceenilor, ediţie organizată doar pentru selecţionatele feminine din 12 licee din Municipiul Bucureşti şi zonele limitrofe, scrie în comunicatul de presă.

Conform site-ului competiției, elevii reprezintă liceele:

“Din 2016 au început discuțiile cu Federația Română de Baschet, în 2017 a fost prima ediție, în 2018 a doua, în 2019 nu am avut sponsori și nu am ținut-o, în 2020 și 2021 nu s-a putut organiza din cauza pandemiei, iar acum am reluat”, mai explică organizatorul despre Cupa Edu.

Exit mobile version