Campionatul European de Securitate Cibernetică: A fost selectat lotul preliminar din care va fi selectată echipa României

Sursa: Cybersecuritychallenge.ro

Un număr de 31 de tineri pasionaţi de securitate cibernetică fac parte din lotul preliminar al României din care vor fi selectate ulterior zece persoane pentru a participa, în noiembrie, la Campionatul European de Securitate Cibernetică (European Cyber Security Challange – ECSC) de la Viena, potrivit Agerpres. Prima etapă a fazei naționale a competiției s-a desfășurat, exclusiv online, în perioada 9-10 mai, potrivit organizatorilor.

Agenția citează site-ul competiției, unde se arată că:

Prima etapă a fazei naţionale a fost organizată de Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), Centrul Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Orange, Bit Sentinel, certSIGN, Cisco şi KPMG România.

Campionatul European de Securitate Cibernetică reprezintă o oportunitate pentru participanţi să îşi testeze competenţele digitale. În plus, tinerii beneficiază de recunoaştere naţională şi promovare, mentorat cu specialişti în domeniu, stagii specializate de pregătire tehnică şi soft skills, premii oferite de parteneri sau oportunităţi de angajare în domeniu.

Tinerii interesaţi de dezvoltarea abilităţilor tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică pe platforma online cyberedu.ro, un spaţiu digital în care se regăsesc majoritatea exerciţiilor propuse în faza naţională şi faza internaţională de la ECSC19 dar şi alte exerciţii construite pentru competiţii de securitate cibernetică internaţionale.

Campionatul European de Securitate Cibernetică din acest an va avea loc la Viena (Austria), în perioada 4 – 5 noiembrie. Calendarul ECSC cuprinde, totodată, organizarea concursului la Praga – în 2021, Norvegia (2022) şi Italia (2023).

Exit mobile version