Campionatul European de Securitate Cibernetică: A fost selectat lotul preliminar din care va fi selectată echipa României

148 de vizualizări
Sursa: Cybersecuritychallenge.ro
Un număr de 31 de tineri pasionaţi de securitate cibernetică fac parte din lotul preliminar al României din care vor fi selectate ulterior zece persoane pentru a participa, în noiembrie, la Campionatul European de Securitate Cibernetică (European Cyber Security Challange – ECSC) de la Viena, potrivit Agerpres. Prima etapă a fazei naționale a competiției s-a desfășurat, exclusiv online, în perioada 9-10 mai, potrivit organizatorilor.

Agenția citează site-ul competiției, unde se arată că:

  • “Această fază naţională a ECSC 2020 a reprezentat o preselecţie a candidaţilor pentru lotul preliminar al Team Romania, iar ca finalişti au fost selectaţi 31 de tineri, 15 juniori şi 16 seniori, pasionaţi de securitate cibernetică. Competiţia naţională se desfăşoară în două stadii. După procesul iniţial de preselecţie online va urma o etapă suplimentară, în care tinerii vor fi testaţi în competiţii de tip CTF (online) şi, ulterior, antrenaţi pe parcursul unui bootcamp, prin exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering şi abilităţi de prezentare. La faza finală a competiţiei, fiecare ţară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenţi: cinci din categoria de vârstă 16 – 20 de ani, respectiv cinci din categoria de vârstă 21 – 25 de ani”.

Prima etapă a fazei naţionale a fost organizată de Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), Centrul Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Orange, Bit Sentinel, certSIGN, Cisco şi KPMG România.

Campionatul European de Securitate Cibernetică reprezintă o oportunitate pentru participanţi să îşi testeze competenţele digitale. În plus, tinerii beneficiază de recunoaştere naţională şi promovare, mentorat cu specialişti în domeniu, stagii specializate de pregătire tehnică şi soft skills, premii oferite de parteneri sau oportunităţi de angajare în domeniu.

Tinerii interesaţi de dezvoltarea abilităţilor tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică pe platforma online cyberedu.ro, un spaţiu digital în care se regăsesc majoritatea exerciţiilor propuse în faza naţională şi faza internaţională de la ECSC19 dar şi alte exerciţii construite pentru competiţii de securitate cibernetică internaţionale.

Campionatul European de Securitate Cibernetică din acest an va avea loc la Viena (Austria), în perioada 4 – 5 noiembrie. Calendarul ECSC cuprinde, totodată, organizarea concursului la Praga – în 2021, Norvegia (2022) şi Italia (2023).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Motivarea absențelor elevilor din București, recomandată de Inspectoratul Școlar al Capitalei și Ministerul Educației, pentru zilele de 20-21 ianuarie, dacă nu au putut ajunge la școală din cauza grevei STB

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar București au transmis într-un comunicat de presă comun că le recomandă școlilor „motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din…
Vezi articolul