Câte 600 de lei pentru fiecare elev, alocarea pentru tablete şi laptopuri cu internet a celor 150 milioane lei pentru cei 250.000 de elevi care nu au pe ce să facă ore online – proiect

SURSA: Pixabay.com

Ministerul Educaţiei vrea să cumpere 250.000 de tablete şi laptopuri cu 150 milioane lei pentru elevii care nu au pe ce să facă ore online, asta prevede un proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei. În medie, unui elev ar urma să i se aloce o cheltuială de aproximativ 600 de lei, dacă toţi banii solicitaţi de la fondul de de rezervă al Guvernului vor fi cheltuiţi pentru această achiziţie, potrivit calculelor Edupedu.ro.

“În urma analizelor efectuate prin intermediul inspectoratelor școlare județene/ Inspectoratul Școlare al Municipiului București am constatat că se impune intervenția pentru sprijinirea elevilor din mediile defavorizate pentru a avea acces la procesul educațional prin mijloace tehnologice.

Numărul estimat de elevi din medii defavorizate pentru care este nevoie să se achiziționeze dispozitive electronice cu conexiune la internet în vederea facilitării proceselor didactice la distanță este de 250.000. Pentru a realiza achiziția de dispozitive electronice cu conexiune la internet pentru o parte dintre elevi, este necesară suplimentarea bugetului Ministerului Educației și Cercetării cu suma de 150 de milioane lei”, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

Dispozitivele electronice vor avea conexiune la internet şi vor intra în dotarea unităților de învățământ de stat, se arată în proiect. Ele vor fi folosite la “facilitarea activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat”.

Achiziția se realizează de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării în baza fundamentării necesarului de către inspectoratele școlare județene/ inspectoratul școlar al Municipiului București. Criteriile de repartizare a dispozitivelor electronice cu conexiune la internet sunt stabilite prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat, centralizate de  inspectoratele școlare, se mai arată în document.

Reamintim că Monica Anisie a precizat că statisticile Ministerului Educației arată că în jur de “250.000 de copii au nevoie de echipamente pentru a putea să facă educație online și aceste echipamente noi le achiziționăm și cu internet pentru 2 ani plătit, în așa fel încât să nu existe probleme.”

FOTO: pixabay.com

Exit mobile version