Ce crede Monica Anisie că au învățat profesorii după această perioadă: „Că trebuie să participe la o formare serioasă în următoarea perioadă”

Foto: Captura edu.ro

Profesorii trebuie să participe la o formare serioasă, asta crede ministrul Educației, Monica Anisie, că au învățat profesorii după această perioadă, potrivit unui răspuns dat la Digi24. Anisie a explicat și ce crede că au învățat autoritățile din minister, dar și elevii.

Întrebare:Care credeți totuși că este cel mai important lucru pe care ar trebui să-l păstrăm, să-l învățăm după această perioadă? Și poate că aici ar trebui să ne spuneți și pe categorii: ce ar trebui să învețe elevii după această perioadă, părinții, profesorii și ce ați învățat dumneavoastră la Ministerul Educației după această perioadă?

Monica Anisie: Aș începe cu ce am învățat noi la Ministerul Educației. Eu cred că am învățat mai întâi de toate că se poate, se poate să facem și altfel decât am făcut până acum. Știu că sunt colegi din cadrul Ministerului Educației care sunt mai tradiționaliști, să spun așa, dar iată că ne-am adaptat cu toții.

Cred că elevii au învățat că se poate continua învățarea și de acasă, și că vor putea în felul acesta se desfășoare și lecții în format online și comunicarea între ei se poate realiza și așa, iar profesorii cred că au învățat că trebuie să participe la o formare serioasă în următoarea perioadă pentru a putea, dacă cumva, așa cum spun epidemiologii, vom avea un al doilea val în toamnă, să realizeze lecții online atractive pentru elevi.”

Ministrul a mai declarat în aceeași intervenție că nu a luat niciodată în calcul scenariul anulării sau amânării examenelelor naționale.

Oficialul a mai anunțat că în sesiunea specială de Bacalaureat și Evaluarea Națională se dau doar probele la care elevii nu au apucat să intre, cele date în sesiunea normală se recunosc.

Foto: captură edu.ro

Exit mobile version