În sesiunea specială de Bacalaureat și Evaluarea Națională se dau doar probele la care elevii nu au apucat să intre, cele date în sesiunea normală se recunosc, anunță ministrul Educației

3.443 de vizualizări
SURSA: Freepik.com
„Probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la unele dintre ele”, a declarat Monica Anisie la Digi24, explicând că dacă un elev a mers la proba de limba română și nu a mai intrat la cea de matematică din cauza temperaturii de peste 37,3ºC, atunci elevul dă în sesiunea specială doar proba la matematică.

„Ceea ce vreau să spun foarte clar,  pentru elevi și pentru părinți, este faptul că la etapa specială, organizată fie pentru Evaluarea Națioanlă, fie pentru examenul de bacalaureat, probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele.

Deci este foarte important să știe elevul și părintele că nu va mai relua, dacă deja a susținut prima probă de limba și literatură română pe 15 iunie la Evaluarea Națională, și la proba de matematică are temperatura 37,3ºC și este recomandat să meargă la medicul de familie. În momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea și proba de limba română”, spus Monica Anisie.

Ministrul anunță acest lucru în contextul în care în această perioadă se fac înscrierile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, iar pe 15 iunie încep probele scrise pentru absolvenții de clasa a VIII-a. Pe 22 iunie începe Bacalaureatul. O sesiune specială pentru ambele examene va fi organizată la finalul lunii iunie, începutul lunii iulie.

Știrea este încurs de actualizare

Foto: School photo created by freepik – www.freepik.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Secretul rezultatelor bune de la Evaluarea Națională – testele de antrenament, spune Monica Anisie: „Elevii au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze. Vom continua și anul viitor cu aceste teste”

Prin testele de antrenament „elevii au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze”, așa explică ministrul Educației rezultatele bune de la Evaluarea Națională 2020 într-o declarație…
Vezi articolul