VIDEO Ce înseamnă că profesorii care nu vor să se vaccineze sau testeze „să se odihnească puțin”? Cîmpeanu: Atunci au dreptate acei părinți care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact / Vom respecta întocmai cadrul legal

Foto: © Miklmakmagnitka | Dreamstime.com

Sorin Cîmpeanu: „În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi și nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că ai nevoie evident de ceva odihnă. Ceva odihnă trebuie să fie obligatoriu în termenii legii, atât cât permite legea”.

Moderator: Adică îi puneți să-și ia concediu de odihnă forțat?

Sorin Cîmpeanu: „Nu am răspuns și nu o să răspund. Evident că nu o să avansez o soluție care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească. Dacă nici nu ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici să ai motive cu certificare medicală pentru care să nu te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinți care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact”. 

Moderator: Ce înseamnă momentul în care așteptați din partea acestor profesori să se odihnească puțin? Nu le veți permite accesul în școală?

Sorin Cîmpeanu: „Înseamnă că vom analiza din perspectiva legală toate soluțiile, iar soluția optimă va fi avansată în data de 1 – 3 septembrie, când va apărea acest ordin de ministru și va respecta întocmai cadrul legal, fără niciun fel de discriminare și fără a exceda Codul Muncii, dreptul la muncă”.

Reamintim că vineri, la briefingul de după ședința de la Guvern în care s-a discutat despre vaccinarea copiilor, Cîmpeanu a anunțat că peste pragul de infectare de 6 la mie cu noul coronavirus, pentru “profesorii care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore. Dacă nu vor nici să fie testați de DSP, sigur că va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică.

Nu vor fi concediați. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie să se odihnească puțin”, a răspuns Sorin Cîmpeanu.

Declarațiile pe această temă pot fi văzute la minutul 16 în video-ul de mai jos:

Foto: © Miklmakmagnitka | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version