Profesorii nevaccinați și care refuză să fie testați nu vor preda fizic, când localitatea depășește pragul de 6 la mie. Sorin Cîmpeanu: Nu vor fi concediați, să se odihnească puțin

16.590 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Peste pragul de infectare de 6 la mie cu noul coronavirus, pentru “profesorii care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore. Dacă nu vor nici să fie testați de DSP, sigur că va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică”, a anunțat ministrul Educației.

“Nu vor fi concediați. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie să se odihnească puțin”, a răspuns Sorin Cîmpeanu unei întrebări, la finalul ședinței desfășurate la Guvern în cadrul căreia s-au stabilit noile condiții de începere a școlii pe 13 septembrie 2021.

 • Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe susținute la Guvern alături de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. “Decontarea costurilor pentru testare este în discuție, inclusiv a profesorilor care au avut oportunitatea de a se vaccina”, a precizat ministrul Sănătății.

“De acord, pentru că este greu de înțeles să ai posibilitatea de vaccinare și să nu apelezi, desigur în situația în care nu există constrângeri medicale”, a continuat ministrul Educației.

În ceea ce-i privește pe profesorii care vor fi trimiși să se odihnească, Cîmpeanu a precizat că “va trebui să identificăm situațiile în funcție de specificul fiecărei instituții de învățământ. Ieri am probat suplimentarea cu 3.000 de posturi în învățământ. Nu va fi o problemă generalizată, ci cazuri punctuale”.

Citește declarațiile integrale făcute de miniștrii Educației și Sănătății, precum și noile reguli de începere a școlii, aici.

34 comments
  1. Te avertizez ca nu toti sunt atat de mamaligari ca tine.
   Supara tu pe cine nu trebuie si roaga-te sa scapi cu viata daca se aplica ce spui tu.

 1. În calitate de părinte în momentul în care profesorul de la clasă nu va mai preda pentru că nu este vaccinat, locul acestuia fiind luat de un așa zis profesor, nu voi mai lăsa copii la școală. Este mizerabil ceea ce face acest individ. Mai bine ar asigura siguranța în școli și nu ar mai arunca propria incompetență în cârca profesorilor, elevilor și părinților.

 2. Poate ne explică Câmpeanu, de ce unele persoane după vaccin au făcut COVID și au ajuns la spital. Cred că ar trebui să se inventeze un vaccin și pentru lipsa de inteligență. Sunt persoane care din cauze medicale nu se pot vaccina. Ce să facă acele persoane? să se vaccineze pentru că așa vrea Câmpeanu? Sunt medici care spun că atât persoanele vaccinate cât și cele nevaccinate pot lua și transmite virusul. Mai bine ar reduce numărul de elevi la clasă astfel încât să se poată păstra distanțarea socială. Cu câte 30 sau 40 de elevi în clasă unde nu intră mai mult de 20 de elevi sigur se păstrează distanțarea. Se pare că doar covidul a rămas contagios……

 3. Datorită științei a ajuns omul să nu mai fie ca în „Evul Mediu”. Totuși există specimene care sunt în viață datorită dezvoltării medicinii ( datorită vaccinurilor care au eradicat boli mortale, crescând astfel speranța de viață a omenirii ). Având în vedere că la școală se predă știința și nu altceva, domnii și doamnele cadre didactice ar trebui să se vaccineze. Cei care nu se vaccinează ori se tem de injecții, ori se iau după bârfe.

  1. Da, sigur. Dar acelasi zeu, Stiinta, iti indica acum ceva vreme sa-ti pulverizezi copiii cu DTT. Reclamele la tutun erau la liber, medicii bagau mana in foc ca nu e nociv. Sau o somitate precum Marie Curie umbla cu radiu in buzunar fara sa-si dea seama ca ii va aduce moartea. Mai asteapta pana la sentinta finala cu vaccinul vietii gata inainte de a se declara pandemia oficiala.

   1. De ce doar elevii si părinții au drepturi? Poate ca daca părinții nu si-ar trimite copiii bolnavi la scoala si i-ar educa cum sa poarte masca, poate atunci, ar fi mai putine cazuri în școli. Dacă copiii si parintii lor ar păstra distanțarea în afara școlii, cadrele didactice ar fi mai protejate. Cum te poti proteja intr-o clasa cu 36 de elevi???

  2. Corect. Daca nu, sa predea pe la vreo misiune prin Oagadogu sau prin inima Amazonului sau in Tibet. Acolo ii primeste si fara. E aerul rarefiat si nu i afrcteaza Covidu’ 🙂 Societatea e pentru toti. Cine nu vrea, sa se duca in pustnicie!

  3. Sunt cadru didactic , mai am 2 ani pana la pensie . M am vaccinat . De ce doar cadrele didactice ? Copiii nu trăiesc intr o bula ferita de microbi . Vin din familie , unde ar trebui sa se vaccineze toți membrii . Unii merg cu mijoacele de transport in comun ( in caz ca nu i aduc părinții cu mașina la Sc. ) . Adolescenții ,și nu numai , se întâlnesc după ore prin diferite locuri , etc…se duc la terase , baruri … Deci , sa se vaccineze și părinții și bunicii și toate rudele cu care intra in contact elevii … nu numai cadrele didactice . Binenteles , cei care nu au Interdicție la vaccin . De ce nu se vaccinează toți din sistemul sanitar ? Nu mai puneti responsabilitatea exclusiv in zona cadrelor didactice ! Copiii nu trăiesc inclusiv in scoala !

 4. Cât tupeu are! Ne am saturat de amenințările lui de orice fel! N-ar fi mai bine ” sa se odihnească dumnealui ” nu noi?!

 5. Hai să amintim că infecția cu SARS determină o deterioare în anumite grade a plămânilor, cunoscută sub numele de FIBROZĂ. Fibroza pulmonară poate determina cea mai agresivă formă de cancer: cancerul pulmonar. Așa că lucrurile sunt mult mai dificile decât ne imaginăm.

 6. Sa vedem ce spune codul muncii intr-o astfel de situație. Cum se acorda concediul fără plata cerut de angajator? Care sunt circumstanțele?

  1. Dar cine a vorbit de fara plata? Cand a zis ca sa se odihneasca s a referit sa predea in online, nu fizic. Esti din alt film

  2. Stimate Domnule MInistru Cîmpeanu,
   Vă rog sa nu mai faceti discriminari impotriva personalului didactic si al elevilor nevaccinati!
   Vaccinul anti covid 19,nu este obligatoriu!
   Respectati Constitutia Romaniei!
   Respectati libertatile oamenilor si incetati DISCRIMINAREA IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN CARE PLATESTE TAXE SI IMPOZITE SI VOTEAZA!
   STOPATI COSMARUL ONLINE!
   INTRODUCETI TESTAREA GRATUITA,IN SCOLI,PENTRU A,EVITA DISCRIMINARILE DE ORICE TIP,SI VACCINATII,DIN PACATE POT CONTACTA BOALA.NU PUTETI SUPUNE OAMENII,CADRU DIDACTIC SI ELEVI,LA DISCRIMINARI!INTRODUCETI TESTARILE GRATUITE IN SCOLI,PENTRU A PERMITE INVATAMANT CU PREZENTA FIZICA,IN SIGURANTA PENTRU TOTI CEI CARE SUNT NEGATIVI COVID!ASTFEL,CU TOTII SUNTEM IN SIGURANTA,ATAT VACCINATI CAT SI NEVACCINATI,AVAND PARTE IN MOD EGAL LA,EDUCATIE CU PREZENTA FIZICA,FARA DISCRIMINARI!ASIGURATI TESTARILE GRATUITE PENTRU ELEVI SI CADRELE DIDACTICE!VA MULTUMESC!VA MULTUMESC!VA ROG SA PUBLICATI PAREREA MEA,COMENTARIUL MEU.

 7. A băut cineva ceva? Adică până la 6%, cat este prezenta fizică a elevilor pot preda și cei nevaccinați, iar după prag, când se trece în online nu mai au voie. 🧐

 8. Nu mai bine iti iei tu concediu?
  Numai aberatii arunci in spatiul public, nimic concret nu ai facut pana acum. Guvernarea este un haos, este departe de Romania normala cu care v-ati laudat in campanie!

 9. Serios?! Odata cu obligativitatea mascata sa ne prezentati hartiile prin care va asumati posibilele reactii adverse grave ( inclusiv moartea) si sa prezentati felul in care statul ma despagubeste pe mine sau imi creste copilul daca nu mai sunt pe lume din cauza unui vaccin. Covid am avut, asimptomatic, si eu si familia. Am anticorpi o tona. De ce sa ma supun riscului injectarii cu un produs biologic aflat in teste?! De ce nu acceptati testele de anticorpi? Vaccinatii pot transmite boala! Asimptomaticii nu au certificate de vindecare. Nu au fost bolnavi! Daca ma obligati, foaia de vaccinare sa vina cu asumarea responsabilitatii din partea statului in caz ca… Dar stiti ceva, nu exista asa ceva in hartoagele dumneavoastra sau ale ministerului sanatatii!! Nici raportari ale unor efecte adverse foarte grave. Le bagati la coincidențe! In schimb, tot cetateanul amenintat voalat cu pierderea locului de munca semneaza ca s-a vaccinat de buna voie. Ca sa fiti acoperiti. Mizerabililor! Jegurilor care pupati papucul sultanului pe 2 lei!

  1. Am fost infectat cu covid 19 grav. La o lună după vindecare m-am dus și m-am vaccinat. Deci poți și tu să te vaccinezi.

   1. V-a aratat cineva vreun studiu serios cu efectele suprastimularii sistemului imunitar prin vaccinare, dupa infectare? Nu! La nicio alta boala nu se vaccineaza dupa trecerea prin ea. Nici la rujeola, nici la oreion, la nimic… sanatate!

   1. Tona aia inseamna unitati prelevate din analiza serologica de laborator. Peste 480 000 de unitati, pragul minim fiind 0, 6.

 10. Ești deplorabil omule, numai chestii aberante faci, ne-am saturat de lipsa ta de respect. Îți bați joc de profesori și de copii noștrii. Rușine!

 11. Chiar azi este o stire din Romania cu doi ansistenti medicali vaccinati cu ambele doze si care sunt infectati. Vedeti datele de la Institutul National pentru Sanatate Publica din Romania, de la inceputul campaniei de vaccinare au murit peste 100 romani vaccinati cu ambele doze si infectati apoi. Si vaccinatii se infecteaza si transmit virusul.

  1. Infecția cu un virus nu produce întotdeauna și boala. Infecția cu virusul HIV – care are o perioadă de incubație de 6 luni, timp în care nu poate fi detectată – produce o afecțiune numită SIDA, care apare mult mai târziu.
   Virusul SARS produce o infecție localizată în zona gâtului, cu o perioadă de incubație de 5 zile. Dacă vorbim de o cantitate mare de încărcătura virală – nu se poate detecta, dar se poate bănui, în funcție de expunere, de purtarea unei măști etc. – atunci virusul va ataca plămânii.
   El va distruge țesutul pulmonar în anumite grade – tehnic se numește FIBROZĂ – mergând chiar până la distrugerea acestuia.
   Vaccinul are ca rol evitarea bolii. Infecția nu o poate preveni. El nu face decât să apere plămânii de pătrunderea virusului, evitând astfel spitalizarea. Chestiunea e logică și simplă dacă e explicată cum trebuie.

   1. Toți își dau cu părerea după ce ascultă baliverne la tv.
    Știi tu ce urmări are infectarea cu covid? Știi că nu plămânii sunt cei mai afectați, ci sunt alte organe mult mai afectate?
    Știi că nimeni nu spune că trebuie să faci înainte testul INR pentru a se ști dacă sunt probleme de coagulare a sângelui?
    Știi tu că acesta este un aspect principal în privința administrării vaccinului? Din această cauză se fac trombi (ca efecte adverse). Toți o dau înainte cu alergiile, dar de această problemă nu spune nimeni!
    Oricine ar fi în stare să dea până în 20 de lei pentru a se testa înainte de a merge să se vaccineze. Oricum, nu va fi vaccinat dacă INR-ul nu se află în valori normale, în funcție de boală, și dacă nu poate fi stabilizat în câteva zile, o săptămână, cu anumite medicamente sintrom, trombostop).
    Am avut covid și urmările sunt multe… Nici de simptome nu spune nimeni că sunt peste 10 la număr și de intensitate mare!
    Au făcut un clișeu cu niște simptome întâlnite și in gripă…
    Nu este chiar așa!

   2. Zici? Anunta-i și pe cei de la Ati-ul și cimitirele israeliene, engleze, americane. Cred ca ei nu știau ce protecție îți dă vaccinul și de-aia au dat colțul.

 12. La fel se va întâmpla și cu elevii nevaccinați?
  Cu salariile cum rămâne? Te legi de vaccin, deșteptule? Ai rezolvat promisiunile de când ești ministru?
  Nu mai bine stai tu acasă să te odihnești și ne lași în pace pe noi și pe elevi?

 13. Adica elevii se vor. Inghesui in mijloacele aglomerate de transport in comun indiferent de rata de infectare?
  Ati pus la punct reteaua de autobuze scolare?
  6 la mie? Stiti ce vorbiți, domnule ministru?
  Doamna ministru al sănătății, epidemiologi, opriti-l pe acest om care nu are limite!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

Ministerul Educației vine cu precizări despre cum va continua școala, după ce noul secretar de stat a spus că speră ca în semestrul II să se facă ore față în față: În funcție de evoluția situației epidemiologice, vom stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământ

Ministerul Educației vine cu precizări oficiale cu privire la modul în care va continua școala în România, după ce noul secretar de stat responsabil cu preuniversitar a spus că speră…
Vezi articolul

Andronescu anunță posibila desființare a Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a, pentru că în 2020 învățământul obligatoriu ar putea începe la 5 ani pentru a se termina la clasa a XII-a

Ecaterina Andronescu a spus că a lansat ”dezbateri publice cu directorii școlilor” să vadă dacă Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a ”se mai justifică”, fiind considerată, mai spune ministrul…
Vezi articolul

Diana Ioaneș, consilier școlar: Poate chiar jumătate din elevii care ajung la profil real, la liceu, ajung fără să aibă abilități matematice pentru că aleg nepotrivit specializarea, nu țin cont de rezultatele testelor făcute de noi

Un test de orientare în carieră, de la clasa a VIII-a, se poate face în orice școală din România, spune Diana Ioaneș, consilier școlar Colegiul Național “George Coșbuc”. Ea remarcă…
Vezi articolul

Decizie definitivă a Înaltei Curți. Ministerul Educației este obligat să modifice metodologia de mobilitate a personalului didactic și să elimine avizul la angajare pentru toți profesorii, mai puțin cei de religie, pentru că discriminează școlile față de seminariile sau liceele confesionale

Ministerul Educației a pierdut definitiv un proces contra Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, potrivit instanței. Ministerul este obligat acum, după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, să modifice metodologia…
Vezi articolul