Ce învață copiii și tinerii din Marea Britanie și Suedia la orele de educație sexuală / România, țara cu cele mai multe mame minore din UE, dar cu opoziție puternică la educația sexuală în școli

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Educația sexuală stârnește controverse puternice în societatea românească, fiind o temă tot mai aprinsă de dezbatere, scrie G4Media.ro. Opiniile sunt împărțite între faptul că educația sexuală predată în școli ar încuraja începerea vieții sexuale la vârste tot mai fragede și faptul că astfel de cursuri ar contribui semnificativ la educația copiilor și la scăderea procentului mamelor minore, cel mai mare din Europa.

La polul opus României, în Marea Britanie, spre exemplu, astfel de cursuri (educație pentru relații) sunt obligatorii pentru toți elevii din învățământul primar, iar cursuri pentru ”relații și sex” (RSE) sunt obligatorii pentru toți elevii care urmează studii medii, în timp ce educația pentru sănătate este obligatorie în toate școlile, conform site-ului guvernamental al Mării Britanii.

Ce învață copiii din Marea Britanie în școala primară 

La școala primară, educația în relații îi învață pe copii o mulțime de informații despre relațiile sănătoase, inclusiv despre cum să-și comunice propriile limite și să recunoască granițele celorlalți, să rămână în siguranță online și diferențele dintre contactul adecvat și inadecvat sau nesigur. Încurajăm cu tărie școlile să includă predarea diferitelor modele de familie și a relațiilor între persoane de același sex.

Educația pentru sănătate ar trebui să includă pubertatea, inclusiv menstruația și pe cât posibil, acest lucru ar trebui abordat înainte de debut. De asemenea, se concentrează pe predarea caracteristicilor unei bune sănătăți fizice și a bunăstării mentale, iar profesorii ar trebui să fie clar că bunăstarea mintală este o parte normală a vieții de zi cu zi, la fel ca sănătatea fizică.

Analiza integrală pe G4Media.ro.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version