Ce s-a scos din programa de Matematică și Limba Română pentru simularea la Evaluarea Națională 2022

Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com

Programa pentru simularea examenului de Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a, prevede eliminarea unui singur capitol din materia de examen pentru disciplina Limba și literatura română, potrivit ordinului publicat aseară în Monitorul Oficial. Pentru Matematică sunt eliminate conținuturi de la capitolul Funcții și de la Geometrie. Simulările pentru Evaluarea Națională 2022 vor fi organizate între 4-6 aprilie.

Amintim că Edupedu.ro a scris despre calendarul simulărilor și a publicat pe surse informațiile legate de organizarea acestora în urmă cu o săptămână.

Potrivit documentului, pentru simularea probelor Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2021-2022, este valabilă programa aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.237/2021.

Iată ce s-a scos din programa pentru Limba și literatura română:

Domeniul de conținut: Elemente de construcție a comunicării

La Matematică sunt exceptate următoarele conținuturi: 

Domeniul de conținut: Algebră – Subdomeniul: Funcții

Domeniul de conținut: Geometrie – Subdomeniul: Corpuri geometrice

Foto: captură – Monitorul Oficial
Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a:

Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil

Citește și:
DOCUMENT Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională și BAC 2022. Ordinul de ministru a fost trimis inspectoratelor școlare
Exit mobile version