Cei care vor să renunțe la titlul de doctor să acopere plata costurilor de școlarizare – “o propunere pe care eu o susțin”, spune ministrul Cîmpeanu / “Ne vom gândi serios să extindem răspunderea” pentru doctoratele plagiate la conducătorii de doctorat și alte instituții

Consiliul Rectorilor

Foto: Pixabay.com

“Există o propunere, pe care eu o susțin, aceea că, dacă vrei să renunți (la titlul de doctor – n. red.) să suferi și niște consecințe (…) spre exemplu plata costurilor de școlarizare” pentru doctorat, a spus vineri, într-un eveniment PNL pe tema proiectelor de legi ale educației, ministrul Sorin Cîmpeanu. El s-a referit, astfel, la prevederile din proiect care permit deținătorilor să renunțe voluntar la titlul de doctor. În cadrul aceluiași eveniment, el a spus că ministerul se va “gândi serios” și la o altă propunere, de extindere a răspunderii pentru doctoratele plagiate, astfel încât să nu îl vizeze doar pe doctorand, ci și pe conducătorul de doctorat sau alte instituții.

La evenimentul de vineri, Cîmpeanu a spus că “analizăm cu maximă atenție” propunerea de acoperire a costurilor de școlarizare, deoarece “e firesc, dacă renunți, să returnezi statului”. Ministrul nu a menționat altfel de consecințe.

În ceea ce privește extinderea răspunderii pentru abaterile etice în cazul doctoratelor, el a menționat conducătorii de doctorat, dar și celelalte instituții aflate acum pe traseul validării doctoratelor – de la universități la comisia de specialitate a CNATDCU, Consiliul General CNATDCU, ministrul Educației. Și aceasta, în condițiile în care proiectul de lege desființează, prin reorganizare, CNATDCU așa cum este el acum.

Declarațiile făcute de ministrul Cîmpeanu vineri, la evenimentul PNL:

Citește și:
Ministrul Cîmpeanu susține desființarea prin reorganizare a CNATDCU prin ironii la adresa conducerii instituției: “MIT nu are nici cea mai mică șansă să aibă un singur profesor de calitatea membrilor Consiliului General CNATDCU”, “super-oameni care într-o sesiune de o oră validează între 2 și 300 de teze de doctorat”
BREAKING Amnistierea plagiatorilor prin noua lege a educației: orice plagiator va putea să renunțe, gratis, la doctoratul făcut pe banii statului, dacă legea este promovată. Premierul Ciucă, protagonist al celui mai mare scandal de plagiat din prezent, “a validat total“ legea și va putea renunța unilateral la titlu
Rectorul Daniel David: Universitatea Babeș-Bolyai este “de acord cu renunțarea” la titlul de doctor, dar “cu anumite condiții” – să fie recunoscută problema de integritate academică și să existe implicații administrative / Comisia care preia parțial atribuțiile CNATDCU “este prea dependentă de universități”
Exit mobile version