Cel mai bine plătiți rectori și decani ai universităților de medicină activi ca “medici polivalenți” – anchetă Libertatea. Unul “primește 10 salarii din 10 funcții”

Foto © Kaphoto | Dreamstime.com

Situația liderilor universitari din domeniul medical, oameni care acumulează salarii dintr-o multitudine de funcții, dar și din activități independente, este trecută în revistă într-o anchetă publicată luni de Libertatea: “Un medic lucrează și în spital, și la UMF, și în Senatul României, și la Colegiul Medicilor din județ. Altul primește salarii din 10 locuri și le adaugă venituri substanțiale din activități independente”, exemplifică publicația citată. 

Libertatea prezintă cazuri pe care le descrie drept “extreme”, comparativ cu veniturile câștigate de cei mai mulți medici din România, venituri evaluate la “2.500-4.000 de euro net pe lună”. În acest sens, publicația a trecut în revistă declarațiile de avere pe anul trecut ale rectorilor, decanilor la medicină și prorectorilor de la universitățile de medicină și farmacie din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Printre cazurile semnalate de Libertatea:

Vezi lista completă.

Foto: © Kaphoto | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version