Cercetare în serviciul cetățenilor: ecosistemul de inovare INTER-ASPA “Radu Lăcătușu”

20 de articole științifice în reviste de prestigiu, 2 capitole în cărți internaționale, un brevet depus, seturi mari de date pentru zonele de cercetare pe termen lung, modele matematice și software pentru simularea proceselor ecohidrologice, un pachet de tehnologii în primele stadii de dezvoltare și soluții pentru dezvoltarea cadrului instituțional sunt principalele rezultate produse până acum în ecosistemul de inovare INTER-ASPA “Radu Lăcătușu”.

Secvența acțiunilor propuse de modificare a cadrului instituțional pentru rezolvarea problemelor practice de management integrat al resurselor și serviciilor naturale este următoarea:

INTER-ASPA “Radu Lăcătușu” reunește INCD pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului – ICPA București, Universitatea din București (prin centre de cercetare de la Facultățile de Biologie, Geologie și Geofizică și Grădina Botanică “Dimitrie Brândză), Universitatea Ovidius din Constanța, Institutul de Statistică Matematică și Matematică Aplicată al Academiei Române “Gheorghe Mihoc – Caius Iacob” al Academiei Române, Universitatea “Valahia” Târgoviște, Institutul de Biologie București și numeroase organizații ale beneficiarilor privați și publici. Ecosistemul de inovare a fost creat în cadrul programului “Proiecte complexe realizate în consorţii CDI (PCCDI)” și este finanțat de UEFISCDI prin contractul 34 PCCDI/2018. Raportul sintetic pentru perioada 2018 – noiembrie 2020 este disponibil aici și raportul etapei 2020 poate fi descărcat de aici.

Regretatul Profesor Radu Lăcătușu a fost directorul acestui proiect până în iarna anului 2020. În noiembrie 2020 consiliul de coordonare a luat în unanimitate decizia ca ecosistemul de inovare pe care Profesorul l-a creat să-i poarte numele.

Exit mobile version