Cheltuieli pentru începutul de an școlar: părinții americani susțin că vor acoperi scumpirile pentru a-și trimite copiii la școală, în contextul inflației în creștere – studiu Deloitte

Foto: © Viorelpoparcea | Dreamstime.com

Așteptările ca situația economică să se înrăutățească în perioada următoare nu îi împiedică pe mulți dintre părinții americani să se aștepte să cheltuiască mai mult la începutul noului an școlar, comparativ cu anul trecut, mai ales în contextul inflației în creștere, potrivit unui studiu recent realizat de Deloitte. Acesta prezice un plus de 24% pentru cheltuielile asociate perioadei în care copiii revin la clasă, în pofida numeroaselor probleme interne și internaționale cu efect asupra pieței.

Într-o vreme în care provocări precum situația economică, evoluțiile de pe piața energiei, conflictul din Ucraina, evoluțiile climatice îi preocupă pe oameni și au puterea de a influența deciziile de cumpărare, Deloitte scoate în evidență, printre elementele care ar putea influența cheltuielile de început de an școlar, două chestiuni asociate direct procesului educațional: scăderea numărului de înscrieri în sistemul educațional și creșterea homeschooling-ului.

Astfel, deși 54% dintre participanții la studiu spun că se așteaptă la o slăbire a economiei în următoarele șase luni, procent aproape dublu față de cel din vara anului trecut (28%), o treime dintre părinți (37%) se așteaptă la cheltuieli mai mari pentru începutul anului școlar, comparativ cu anul trecut.

Dacă, în 2021, 45% dintre părinții americani se temeau de o creștere a prețurilor, acum procentul a crescut la 60%. 57% se tem de efectele inflației asupra produselor asociate întoarcerii la școală, iar 64% se tem că diversele companii vor să profite de pe urma inflației. 77% susțin că ar schimba mărcile preferate, dacă prețurile sunt prea ridicate.

Așteptarea unor cheltuieli mai mari la începutul școlii se face auzită deși 33% dintre părinți spun că situația financiară a gospodăriei lor s-a înrăutățit față de anul trecut.

Același studiu remarcă o orientare diferită a priorităților pentru mulți părinți:

Foto © Viorelpoparcea | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version