Chestorul Cătălin Ioniță, șeful Direcției Anticorupție din MAI, a plagiat toată teza de doctorat – Press One

“Chestorul principal de poliție Cătălin Alexandru Ioniță, director al Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină”, scrie Pressone.ro. Potrivit News.ro, Ioniţă a declarat că a făcut totul cu bună-credinţă, urmând recomandările făcute de coordonatorul lucrării lui.

Cătălin Alexandru Ioniță, directorul Direcției Generale Anticorupție din MAI, și-a obținut în 2012 titlul de doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională, la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, cu o teză de 196 de pagini cu titlul “Criminogeneza infracțiunilor cibernetice”, relatează Pressone.ro.

Suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca și absența mea din familie“, a declarat chestorul, care a susținut că a scris-o singur, potrivit sursei citate.

Profesoara Ștefania Georgeta Ungureanu a fost coordonatoarea sa de doctorat, care în 2016 a fost condamnată, pe fond, la închisoare cu suspendare, pentru că înșelase Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții, mai scrie Pressone.ro.

Amintim că în perioada ianuarie – iunie 2018, Cătălin Alexandru Ioniță a fost șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), împuternicit de către ministrul de Interne Carmen Dan. Ioniță a demisionat de la șefia IGPR cu o zi înainte ca DNA să îl pună sub acuzare pentru trafic de influență și fals în declarații.

Citește analiza integrală a plagiatului pe Pressone.ro

Foto: www.mai-dga.ro

Citește și:

 

Exit mobile version