Chestorul Cătălin Ioniță, șeful Direcției Anticorupție din MAI, a plagiat toată teza de doctorat – Press One

2.085 de vizualizări
“Chestorul principal de poliție Cătălin Alexandru Ioniță, director al Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a plagiat întreaga sa teză de doctorat, de la prima până la ultima pagină”, scrie Pressone.ro. Potrivit News.ro, Ioniţă a declarat că a făcut totul cu bună-credinţă, urmând recomandările făcute de coordonatorul lucrării lui.

Cătălin Alexandru Ioniță, directorul Direcției Generale Anticorupție din MAI, și-a obținut în 2012 titlul de doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională, la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, cu o teză de 196 de pagini cu titlul “Criminogeneza infracțiunilor cibernetice”, relatează Pressone.ro.

Suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca și absența mea din familie“, a declarat chestorul, care a susținut că a scris-o singur, potrivit sursei citate.

Profesoara Ștefania Georgeta Ungureanu a fost coordonatoarea sa de doctorat, care în 2016 a fost condamnată, pe fond, la închisoare cu suspendare, pentru că înșelase Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții, mai scrie Pressone.ro.

Amintim că în perioada ianuarie – iunie 2018, Cătălin Alexandru Ioniță a fost șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), împuternicit de către ministrul de Interne Carmen Dan. Ioniță a demisionat de la șefia IGPR cu o zi înainte ca DNA să îl pună sub acuzare pentru trafic de influență și fals în declarații.

Citește analiza integrală a plagiatului pe Pressone.ro

Foto: www.mai-dga.ro

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Elevilor despre greva generală a profesorilor: “Susținem protestele din educație”, dar acestea “au un impact negativ imens” asupra școlii / “Nu suntem de acord ca elevii să fie utilizați drept armă emoțională”

“Susținem protestele din educație, dar având în vedere că elevii au dreptul la protest doar în condițiile în care acesta nu afectează orele de curs, conform legislației în vigoare, considerăm…
Vezi articolul

Iohannis, după apelul mai multor organizații și academicieni să ia poziție împotriva modificărilor în legislația CNATDCU: Solicit inițiatorilor proiectului să țină cont de îngrijorările și riscurile sesizate / “Toleranță zero” față de abaterile academice și plagiat

“Apreciez că societatea civilă și mediul academic și-au exprimat clar punctul de vedere și așteptările privind modificările propuse la Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Național de Atestare a…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2023. Înscrierile au început, iar elevii de clasa a VIII-a sunt înscriși automat de școli până pe 9 iunie / Surse: Mediile din gimnaziu ale elevilor încă figurează în aplicație, deși nu mai contează în nota de admitere la liceu

Înscrierile absolvenților de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 2023 au început marți, 6 iunie, și durează până vineri, 9 iunie, conform calendarului oficial al evaluării. Elevii sunt înscriși automat…
Vezi articolul

STUDIU: Aproape 23% din copiii participanți spun că au întâlnit situații de cyberbullying în perioada pandemiei. Salvați Copiii va organiza webinarii gratuite pentru părinți despre cum să-și protejeze copiii de aceste riscuri

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informațiile false (39,5%), cyberbullying-ul (25,8%), publicarea și distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimțite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele…
Vezi articolul