China, SUA și Coreea de Sud – în topul rezultatelor la Olimpiada Internațională de Biologie 2019. România a obținut o medalie de argint și două de bronz

Foto: www.ibo2019.org

Lotul de olimpici la biologie al României a obținut o medalie de argint și două medalii de bronz, la Olimpiada Internațională de Biologie 2019. Peste 300 de elevi din 78 de țări au concurat în Olimpiada care a constat în două probe teoretice și patru probe practice, din domeniile neurobiologie și bioinformatică, biochimie, anatomie, ecologie și genetică moleculară. Rezultatele nominale ale competiției internaționale arată că cele mai mari punctaje le-au obținut, în ordine, elevi din China (țară care are primele două locuri), SUA, Coreea de Sud și Singapore.

Olanda este țara europeană care se plasează cel mai sus în topul rezultatelor, cu primul olimpic din lot aflat pe locul 9.

Lotul României prezent la Olimpiada Internațională de Biologie 2019 a obținut trei premii: o medalie de argint și două medalii de bronz, anunță Ministerul Educației, care publică și fotografia a trei olimpici români:

Medalia de argint a fost obținută de:
Medaliile de bronz au fost obținute de:

Din echipa României a făcut parte și Răzvan Andrei Covache – Busuioc, elev la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

Lotul a fost însoțit de profesorii Alexandra Simon-Gruiță, director al Departamentului de Genetică – Facultatea de Biologie a Universității din București – și Georgiana Duță-Cornescu, de la Departamentul de Genetică al Facultății de Biologie – Universitatea din București.

Clasamentul de la Olimpiada Internațională de Biologie 2019:
Foto: results.ibo2019.org

 

Țările care au participat la Olimpiada Internațională de Biologie 2019:

Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Bangladeș, Belarus, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Costa Rica, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Egipt, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Filipine, Finlanda, Georgia, Germania, Grecia, Hong Kong, China, Ungaria, Islanda, India, Indonezia, Iran, Irak, Israel, Italia, Japonia, Kazahstan, Kirgizstan, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Mexic, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Noua Zeelandă, Nigeria, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Qatar, România, Rusia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Sri Lanka, Suedia, Siria, Statele Unite ale Americii, Taiwan – China, Tadjikistan, Thailanda, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam.

Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie și genetică moleculară) și două probe teoretice.

Olimpiada Internațională de Biologie s-a desfășurat prima oară în iulie 1990 (Olomouc), iar România participă la această competiție din 1997.

Vezi aici site-ul oficial al Olimpiadei Internaționale de Biologie 2019

 

 

Exit mobile version