China, SUA și Coreea de Sud – în topul rezultatelor la Olimpiada Internațională de Biologie 2019. România a obținut o medalie de argint și două de bronz

1.167 de vizualizări
Foto: www.ibo2019.org
Lotul de olimpici la biologie al României a obținut o medalie de argint și două medalii de bronz, la Olimpiada Internațională de Biologie 2019. Peste 300 de elevi din 78 de țări au concurat în Olimpiada care a constat în două probe teoretice și patru probe practice, din domeniile neurobiologie și bioinformatică, biochimie, anatomie, ecologie și genetică moleculară. Rezultatele nominale ale competiției internaționale arată că cele mai mari punctaje le-au obținut, în ordine, elevi din China (țară care are primele două locuri), SUA, Coreea de Sud și Singapore.

Olanda este țara europeană care se plasează cel mai sus în topul rezultatelor, cu primul olimpic din lot aflat pe locul 9.

Lotul României prezent la Olimpiada Internațională de Biologie 2019 a obținut trei premii: o medalie de argint și două medalii de bronz, anunță Ministerul Educației, care publică și fotografia a trei olimpici români:

Medalia de argint a fost obținută de:
 • Romeo – Sebastian Pintilie, elev la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău
Medaliile de bronz au fost obținute de:
 • Silvia Alda – elevă la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara; a obținut bronz și la internaționala de anul trecut.
 • Magdy Mekdad – de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București; a obținut bronz și la internaționala de anul trecut.

Din echipa României a făcut parte și Răzvan Andrei Covache – Busuioc, elev la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

Lotul a fost însoțit de profesorii Alexandra Simon-Gruiță, director al Departamentului de Genetică – Facultatea de Biologie a Universității din București – și Georgiana Duță-Cornescu, de la Departamentul de Genetică al Facultății de Biologie – Universitatea din București.

Clasamentul de la Olimpiada Internațională de Biologie 2019:
Foto: results.ibo2019.org

 

Țările care au participat la Olimpiada Internațională de Biologie 2019:

Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Bangladeș, Belarus, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Costa Rica, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Egipt, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Filipine, Finlanda, Georgia, Germania, Grecia, Hong Kong, China, Ungaria, Islanda, India, Indonezia, Iran, Irak, Israel, Italia, Japonia, Kazahstan, Kirgizstan, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Mexic, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Noua Zeelandă, Nigeria, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Qatar, România, Rusia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Sri Lanka, Suedia, Siria, Statele Unite ale Americii, Taiwan – China, Tadjikistan, Thailanda, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam.

Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie și genetică moleculară) și două probe teoretice.

Olimpiada Internațională de Biologie s-a desfășurat prima oară în iulie 1990 (Olomouc), iar România participă la această competiție din 1997.

Vezi aici site-ul oficial al Olimpiadei Internaționale de Biologie 2019

 

 


1 comment
 1. Păi, intrebati-o pe Abramburica de ce nu i-a trimis pe acesti copii 2-3 saptamani in strainatate sa vada cum arata un laborator modern de biologie.
  In biologie, nu mai tine sa te duci la internationala cand tu ai disecat doar o broască si un ochi de bou. Nu mai tine.
  Statul roman are bani pentru pitipoancele si pitiponcii cu mamici si cu tătici din pesede care plimba o hartie fara importanta prin 5 birouri.
  Dar n-are infinit mai puțini bani sa pregătească 2-3 saptamani lotul restrans intr-un laborator civilizat, dotat pentru neurobiologie, bioinformatica sau genetică moleculara.
  Se povestește că au ajuns niste copii la o internationala fara sa fi vazut o micropipeta in viata lor. Au citit instructiunile, dar au pierdut timp.
  De aceea si pleaca acesti copii, unul din poza e cu un picior la Londra.
  Romania nu le ofera nimic, nici macar demnitate sau un mediu corect in care sa muncească după facultate. Dau peste pisi a lui X, mare politician, ajunsă în 3 ani din tehnician sau meikapartista doctoranda in genetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Ciucă îndeamnă „întreg personalul din educație” să revină la catedră, deși profesorii și angajații protestează în școli. Șeful Executivului anunță că „rămânem deschiși dialogului” cu sindicatele, fără vreo propunere concretă

Nicolae Ciucă a pus din nou o postare pe Facebook, un mesaj în care salută adoptarea legilor Educației și are câteva referiri la situația tensionată din școli, unde luni a…
Vezi articolul

Proiect de lege pentru anularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului și echivalarea examenelor, depus la Parlament de un deputat PMP / Consiliul Legislativ: Toți absolvenții care au picat BAC-ul anii trecuți “ar urma să fie promovați”

Un proiect de lege care prevede că Evaluarea Națională și Bacalaureatul pot fi înlocuite cu mediile din gimnaziu și liceu sau cu mediile obținute în timpul anului la materiile de…
Vezi articolul
Joi, 30 septembrie 2021, de la ora 15:30 la 17:30, dezbaterea "Adolescența fără filtre: importanța încrederii în sine în era social media" organizată de Edupedu.ro și Dove

Dezbatere online Edupedu.ro - Dove

Ministrul Sorin Cîmpeanu, consilierul Radu Szekely, ambasadorul Dove Cristina Dima, psihoterapeutul Domnica Petrovai, Ionela Neagoe, directorul Colegiului „Gheorghe Lazăr” din București, și Mihaela Nabăr, directorul World Vision România – discută joi, 30 septembrie, de la 15:30, despre importanța încrederii în sine a adolescenților, în era social media

Este importantă stima de sine în evoluția și rezultatele școlare ale unui adolescent? Contează încrederea în sine în dezvoltarea sănătoasă emoțional a unui tânăr? Ce impact au rețelele sociale în…
Vezi articolul