China, SUA și Coreea de Sud – în topul rezultatelor la Olimpiada Internațională de Biologie 2019. România a obținut o medalie de argint și două de bronz

1.035 de vizualizări
Foto: www.ibo2019.org
Lotul de olimpici la biologie al României a obținut o medalie de argint și două medalii de bronz, la Olimpiada Internațională de Biologie 2019. Peste 300 de elevi din 78 de țări au concurat în Olimpiada care a constat în două probe teoretice și patru probe practice, din domeniile neurobiologie și bioinformatică, biochimie, anatomie, ecologie și genetică moleculară. Rezultatele nominale ale competiției internaționale arată că cele mai mari punctaje le-au obținut, în ordine, elevi din China (țară care are primele două locuri), SUA, Coreea de Sud și Singapore.

Olanda este țara europeană care se plasează cel mai sus în topul rezultatelor, cu primul olimpic din lot aflat pe locul 9.

Lotul României prezent la Olimpiada Internațională de Biologie 2019 a obținut trei premii: o medalie de argint și două medalii de bronz, anunță Ministerul Educației, care publică și fotografia a trei olimpici români:

Medalia de argint a fost obținută de:
 • Romeo – Sebastian Pintilie, elev la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău
Medaliile de bronz au fost obținute de:
 • Silvia Alda – elevă la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara; a obținut bronz și la internaționala de anul trecut.
 • Magdy Mekdad – de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București; a obținut bronz și la internaționala de anul trecut.

Din echipa României a făcut parte și Răzvan Andrei Covache – Busuioc, elev la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

Lotul a fost însoțit de profesorii Alexandra Simon-Gruiță, director al Departamentului de Genetică – Facultatea de Biologie a Universității din București – și Georgiana Duță-Cornescu, de la Departamentul de Genetică al Facultății de Biologie – Universitatea din București.

Clasamentul de la Olimpiada Internațională de Biologie 2019:
Foto: results.ibo2019.org

 

Țările care au participat la Olimpiada Internațională de Biologie 2019:

Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Bangladeș, Belarus, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Costa Rica, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Egipt, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Filipine, Finlanda, Georgia, Germania, Grecia, Hong Kong, China, Ungaria, Islanda, India, Indonezia, Iran, Irak, Israel, Italia, Japonia, Kazahstan, Kirgizstan, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Mexic, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Noua Zeelandă, Nigeria, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Qatar, România, Rusia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Sri Lanka, Suedia, Siria, Statele Unite ale Americii, Taiwan – China, Tadjikistan, Thailanda, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam.

Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie și genetică moleculară) și două probe teoretice.

Olimpiada Internațională de Biologie s-a desfășurat prima oară în iulie 1990 (Olomouc), iar România participă la această competiție din 1997.

Vezi aici site-ul oficial al Olimpiadei Internaționale de Biologie 2019

 

 


1 comment
 1. Păi, intrebati-o pe Abramburica de ce nu i-a trimis pe acesti copii 2-3 saptamani in strainatate sa vada cum arata un laborator modern de biologie.
  In biologie, nu mai tine sa te duci la internationala cand tu ai disecat doar o broască si un ochi de bou. Nu mai tine.
  Statul roman are bani pentru pitipoancele si pitiponcii cu mamici si cu tătici din pesede care plimba o hartie fara importanta prin 5 birouri.
  Dar n-are infinit mai puțini bani sa pregătească 2-3 saptamani lotul restrans intr-un laborator civilizat, dotat pentru neurobiologie, bioinformatica sau genetică moleculara.
  Se povestește că au ajuns niste copii la o internationala fara sa fi vazut o micropipeta in viata lor. Au citit instructiunile, dar au pierdut timp.
  De aceea si pleaca acesti copii, unul din poza e cu un picior la Londra.
  Romania nu le ofera nimic, nici macar demnitate sau un mediu corect in care sa muncească după facultate. Dau peste pisi a lui X, mare politician, ajunsă în 3 ani din tehnician sau meikapartista doctoranda in genetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Membrii PNL încep să primească funcții în companiile de stat. Printre primii serviți sunt Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1 și fiul unui bancher Bancorex, dar și șeful de cabinet al ministrului Educației

Secretariatul General al Guvernului, subordonat direct premierului Ludovic Orban, a făcut propuneri pentru noi membri în Consiliul de Supraveghere al companiei cu capital de stat Transelectrica. Printre propuneri se numără…
Vezi articolul

Mai multe asociații și grupuri civice condamnă comportamentul public “inacceptabil” al lui Alexandru Cumpănașu față de minori și profesori și atenționează: Coaliția lui cuprinde asociații pentru drepturile copilului, asociații de profesori, de studenți sau de polițiști

Mai multe organizații neguvernamentale și grupuri naționale și locale, inclusiv VeDem Just, Rezist, Corupția Ucide sau Freedom House, au emis vineri o luare de poziție față de “comportamentul public inacceptabil”…
Vezi articolul
începerea școlii, predare bilingvă

Este foarte greu în școlile de stat să dai oameni afară pentru lipsă de performanță – Laura Nicoară, director adjunct: Din cauza titularizării și a etapelor de mobilitate, o echipă managerială a unei școli nu are posibilitate deplină de a-și alege oamenii cu care să lucreze

Din cauza titularizării și a etapelor de mobilitate, „o echipă managerială a unei școli, indiferent la ce nivel ar fi ea, nu are încă posibilitate deplină de a-și alege oamenii…
Vezi articolul

Elevii de gimnaziu și liceu se pot înscrie la concursul FAN-Chimie, până pe 21 noiembrie / Să vină la chimie, pentru că sunt foarte multe oportunități. Sunt foarte multe companii care caută chimiști, apoi să faci cercetare este o activitate extrem de frumoasă – Marius Matache, cercetător și organizator al competiției

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a, cât și cei de liceu, din Sectorul 3 al Capitalei, se pot înscrie la concursul FAN-Chimie până pe 21 noiembrie 2021. Organizată de…
Vezi articolul