Cîmpeanu, despre posibilitatea de a menține școlile deschise indiferent de scenariu, dacă toți profesorii și angajații din unitate sunt vaccinați: „În limitele de competență, Ministerul Educației poate să susțină o astfel de idee și va promova” – VIDEO

vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Ministerul Educației ar putea susține ideea ca școlile unde tot personalul angajat este vaccinat să rămână deschise cu prezență fizică indiferent de scenariul din localitatea respectivă, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Antena 3.

Moderator: S-a discutat în spațiul public, fac aici o paralelă, despre posibilitatea deschiderii restaurantelor dacă tot personalul este vaccinat: în școlile unde cadrele profesorale s-au vaccinat în totalitate, ar putea fi deschise aceste școli fără restricții, fără aceste scenarii dacă toate cadrele profesorale sunt vaccinate?

Sorin Cîmpeanu: Este o idee de luat în considerare. Ministerul Educației ar putea să susțină acest lucru, însă o precizare se impune: personalul din învățământ rămâne, totuși, categoria socio-profesională cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. Sunt peste 154.000 de angajați, nu există nicio altă categorie socio-profesională care să atingă acest număr în valoare absolută (…)

Moderator: S-a depășit procentul de 50%?

Cîmpeanu: Din perspectiva cadrelor didactice suntem la 50%, din perspectiva personalului din învățământ suntem la 43%. Nu s-a depășit. Am avut o creștere importantă după care, în ultimele săptămâni am avut un progres foarte lent (…)

Moderator: Deci luați în considerare ca în școlile unde sunt cadre profesorale și angajați vaccinați în totalitate să fie deschisă unitatea respectivă cu prezență fizică a elevilor indiferent de scenariul localității în care se află această școală?

Cîmpeanu: În limitele de competență, Ministerul Educației poate să susțină o astfel de idee și va promova.

Moderator: Mai este timp până la finalizarea anului școlar să puneți în practică acest scenariu sau luați în considerare poate la toamnă să aplicați acest lucru?

Cîmpeanu: Pentru anul școlar viitor, începând cu 13 septembrie este un element foarte important. E într-adevăr mai greu de pus în aplicare, dar nu renunțăm pentru că orice zi de școală cu prezență fizică are importanța ei.

Declarația, de la minutul 8:00, în video-ul de mai jos:

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Exit mobile version