Cîmpeanu, despre posibilitatea de a menține școlile deschise indiferent de scenariu, dacă toți profesorii și angajații din unitate sunt vaccinați: „În limitele de competență, Ministerul Educației poate să susțină o astfel de idee și va promova” – VIDEO

31.488 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Ministerul Educației ar putea susține ideea ca școlile unde tot personalul angajat este vaccinat să rămână deschise cu prezență fizică indiferent de scenariul din localitatea respectivă, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Antena 3.

Moderator: S-a discutat în spațiul public, fac aici o paralelă, despre posibilitatea deschiderii restaurantelor dacă tot personalul este vaccinat: în școlile unde cadrele profesorale s-au vaccinat în totalitate, ar putea fi deschise aceste școli fără restricții, fără aceste scenarii dacă toate cadrele profesorale sunt vaccinate?

Sorin Cîmpeanu: Este o idee de luat în considerare. Ministerul Educației ar putea să susțină acest lucru, însă o precizare se impune: personalul din învățământ rămâne, totuși, categoria socio-profesională cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. Sunt peste 154.000 de angajați, nu există nicio altă categorie socio-profesională care să atingă acest număr în valoare absolută (…)

Moderator: S-a depășit procentul de 50%?

Cîmpeanu: Din perspectiva cadrelor didactice suntem la 50%, din perspectiva personalului din învățământ suntem la 43%. Nu s-a depășit. Am avut o creștere importantă după care, în ultimele săptămâni am avut un progres foarte lent (…)

Moderator: Deci luați în considerare ca în școlile unde sunt cadre profesorale și angajați vaccinați în totalitate să fie deschisă unitatea respectivă cu prezență fizică a elevilor indiferent de scenariul localității în care se află această școală?

Cîmpeanu: În limitele de competență, Ministerul Educației poate să susțină o astfel de idee și va promova.

Moderator: Mai este timp până la finalizarea anului școlar să puneți în practică acest scenariu sau luați în considerare poate la toamnă să aplicați acest lucru?

Cîmpeanu: Pentru anul școlar viitor, începând cu 13 septembrie este un element foarte important. E într-adevăr mai greu de pus în aplicare, dar nu renunțăm pentru că orice zi de școală cu prezență fizică are importanța ei.

Declarația, de la minutul 8:00, în video-ul de mai jos:

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


27 comments
 1. Campeanu nu tine cont de munca PROFESORILOR(de gimnaziu si liceu ) ! Salariile au fost scazute foarte mult in pandemie! Directorii si inspectoratele sa analizeze activitatea fiecarui profesor si sa plateasca corespunzator ! Campeanu nu este adevarat ca profesorii(NU DASCALII) nu si-au facut datoria ! Sunt oameni care au muncit foarte mult in perioada pandemiei ! Cum furati salariile si sporurile pe care prof . le au de zeci de ani ? Aceasta GENERALIZARE CRIMINALA facuta de CAMPEANU este REVOLTATOARE !Tu compari pe prostalanii NECALIFICATI DIN educatie , cei din catunele Romaniei cu adevaratele VALORI din inv. preuniv. ?Cunosc oameni care au muncit enorm sa -si construiasca o cariera in educatie (Liceu de elita , trepte de liceu ,facultate pe “BUNE” , titularizare, grade didactice , numeroase perfectionari ETC ). Campeanu este UN NEMERNIC ! Deasemenea CATU ! Unii prof.(NU DASCALI !) au muncit in clase numeroase de 30-si peste 35 de elevi, fiind in orice moment IN PERICOL ! Deasemenea in. ONLAINE a fost aplicat cu res Este exagerat sa vorbesti numai de pericolul asupra copiilor ! Catu deasemenea este un NEMERNIC PROST si OLIGOFREN. Se generalizeaza special situatia din inv.pentru a face economii. Cum a ajuns un OLIGOFREN sa conduca guvernul Romaniei ? El confunda o firma cu o tara ! Mai cretin ce esti NU AI TRECUT TREAPTA A DOUA DE LICEU ( la un liceu demana a doua , nu de elita ) ! Cred ca nu ai vorbit pana la 10ani , pentru ca nici un cuvant nu-l pronunti complet ! Tu si Campeanu indrazniti sa-i transformati pe profesori IN CERSETORI dupa ce au muncit mai mult decat in perioade normale ?Campeanu clasele in Romania sunt SUPRA AGLOMERATE !Nu mai vreau sa vad in Romania CURVE care primesc o groaza de bani pentru cresterea copiilor (costul cresei , salarii pentru a sta acasa,etc iar “mamicutele” merg la sala de gimnastica,sau intretin pe niste “PUTOI”,pentru a face alti copii ! Societatea nu trebuie sa creasca copiii altora ! Cine nu este in stare sa-i creasca sa-i lase statului pentru adoptie ! Nu mai invocati copilul . Respectati salariile prof. din preuniv. muncite din greu!

 2. Va rugam, e totuși a doua zi de Paști nu ne mai indispuneți cu ideile sărite de pe fix ale acestui ministru.

 3. Elevii au fost primiți la școală indiferent dacă au fost vaccinați sau nu, că au dreptul la învățătură.Au fost primiți cu tot felul de boli,SIDA,TBC etc.Până acum era o fericire cu școala incluzivă,acum au dispărut toate.Homosexualii au drepturi, pedofilii au ,criminalii au,dar noi nu avem dreptul de a decide dacă vrem să ne vaccinăm cu un ser experimental,care a produs multe nenorociri? Rușine celor care au favorizat aducerea la putere a unor astfel de indivizi,care calcă totul în picioare: Constituție etc.!

 4. Domnul ministru doar atât știe, să îi amenințe pe alții cu vaccinarea. Nu doresc să mă vaccinez, am comorbididați, îmi asum riscul de a nu fi vaccinată. Am și anticorpi. Mai vreau să fac copii. Ce treabă are domnul ministru cu problemele mele personale? Ce se întâmplă cu zecile de mii de elevi nevaccinați care vor transmite virsulul de la unul la altul? Mă așteptam ca domnul ministru să gândească, să judece cu capul. Să introducă reforme adevărate: directorii dispun acum de posturi cum vor ei, se știe deja că directorul te titularizează, nu mai contează examenul, poți avea 9 la examen, ia postul unul cu 7, acceptat de director. Oare îl acceptă gratis?
  Profesorii sunt nemotivați, salariile mici, se vede că domnul ministru nu știe care e situația în preuniveristar.
  Profesorii sunt terorizați de directori; comportamentul abuziv al directorilor care dau clase bune doar prietenilor lor este arhicunoscut. Acesta este adevărul, într-o școală nu ești apreciat pentru ceea ce faci și știi, ci pentru cât ești de „pupincurist” față de director. Pentru faptul că îl știi pe primar, pe prefect, că ești de la partidul potrivit etc.
  În primul rând să pornească domnul ministru cu împărțirea claselor: să se facă în mod corect, după munca depusă. Să vedem cum trasnformă el împărțirea catedrelor în mod obiectiv, să nu mai depindem de director. Asta e prima măsură pe care mi-aș dori-o luată de către domnul ministru. Apoi să încerce să facă lucrurile mai centralizate. Din păcate descentralizarea însemnă director = stăpân de sclavi. Dacă observi răul și îl verbalizezi, ești luat în ochi răi și marginalizat.
  Așteptăm măsuri reale, lucruri de care ne lovim zilnic, lucruri absurde și aberante pe care ni le dorim schimbate. Să nu mai depindă atâtea de directori, de șefi de catedră? Ce e chestia asta cu șeful de catedră? (Am fost și eu…, nu sufăr de frustrare că nu am fost…) Să se tragă la sorți clasele, dacă asta e singura soluție. Să nu mai fie directorul din școală, să fie obiectiv cumva.
  Apoi, părinților li se dau prea multe drepturi de implicare în evaluarea profesorului. Să mă evalueaze inspectorul școlar, nu părintele. Un metodist, nu părintele. Părintele evaluează profesorii în parc? Mămicile casnice evaluează profesorii în parc după ce zvonuri au auzit ele. Nu mai au profesorii curaj să dea note mici de firca părinților. Unde am ajuns? Ce e cu treaba asta.
  Domnule ministru, e nevoie de ajutor real din partea dumneavoastră. Chiar e nevoie.

  1. Nu te titularizează directorul, nu poate să îți ia postul unul cu 7 ție, care ai 9; e exclus.
   Nu înțeleg problema cu împărțirea claselor. Copii sunt toți, de ce să vrei o anume clasă?
   Și teama de a da o notă mică e ciudată. Încercați să faceți asta și o să vedeți că nimeni nu are cum să vă oprească, nici mămicile din parc, nici directorul. Vor protesta, posibil, dar doar atât.
   Până acum cel puțin, părinții nu au avut nicio implicare în evaluarea profesorului.
   Mai există șefi de catedră? Noi am renunțat la funcția asta și nu e nicio pierdere.

   1. Ei nu?Și cu fostul 253 ce s-a făcut?Eu am fost refuzată deși era post complet și aveau pensionară de ani de zile care ocupa un post cu suplinire.Dau cui vor ei.Pe postul pe care sunt am fost luată de la ușă cu informația că “e doar pentru un an postul”.Nici nu te lasă să depui cerere că îți spune că nu ți-l dă.
    Am avut liceu unde când depuneam o cerere de orice fel secretara îmi dătea cererea înapoi,fără număr de înregistrare cu întrebarea”A văzut directoarea?”.
    De asta ar trebui sa dea examen toată lumea să nu își mi bată joc de munca altuia.Daca obținea postul prin examen nu mă mai întreba in mod ilegal dacă am dus întâi la sultanat cererea.

 5. Vaccinarea este singura solutie. Cei care o refuza astazi o vor accepta dupa cel putin un deces in familie. Am vazut deja acest gen de atitudine de mai multe ori. Din nefericire, mai mult in situatiile in care decesele au fost printre parintii elevilor din scoala in care predau. La 1114 elevi avem deja 4 decese printre parinti.

 6. Și dreptul de a alege pentru propria persoană și propria-ți viață unde rămâne? De ce se tot insistă pe aceste tehnici de manipulare și șantaj a masei populației, în general, și a părinților, în special? “Cine nu e cu noi, e împotriva noastră”, nu? Nu e normal. De fapt, ce este normal in țara asta?!?!….

 7. Este surprinzator cum cadrele didactice considera acum elevi “vectori de transmitere a bolii” , iar pana acum se spunea ca la scoala se poate merge in siguranta, iar elevii nu sunt problema. Cand parintii au cerut optiunea de a face online la cerere, cadrele didactice le-au spus ca nu se poate decat cu motiv medical (pai si confidentialitate elevului) ?

  De ce nu se testeaza periodic angajatii unitatilor de invatamant?

  Nu mai mentionez faptul ca fisele de vaccinare ale elevilor sunt in “copie xeroxata” la unitatea de invatamant, iar atunci cand sunt cerute aceste documente, parintii le trimit fara a ridica vreo problema de confidentialitate, intimidate sau drept la propria persoana.

  Oricum ideea este foarte buna desi inaplicabila la stat, dar fie si macar pentru unitatile private care ar putea continua activitatea. Daca scoli private sunt mai putine, sunt convinsa de faptul ca gradinitele private ar “salva” un numar mare de parinti si prescolari.

  Doar un parinte. Nu sunt cadru didactic, nu am copilul la privat.

  1. Angajații nu se testează pentru că nu vor, iar copiii sunt cu adevarat un vector mare de transmisie. Multi colegi de-ai mei nu poarta mască in timpul orelor, sau nu o poarta corect. La fel si foarte multi dintre elevi. Avem cateva decese cunoscute printre părinti, si alte cateva pe care familiile incearca sa le tina la secret. In sectorul “bunici” este dezastru. Cu un procent atat de mic de vaccinati la nivel national, inceputul scolii cu efective complete in salile de clasa va genera un nou dezatstru. Inclusiv informatia conform careia cca 50% dintre profesori s-au vaccinat este o mare minciuna. In scoala mea suntem vaccinati 17 din 59, iar unii colegi fac ping-pong cu acest covid in familie, de la parinti la copii si invers.

 8. Pentru cei dezinformați, si vad ca majoritatea sunt, CEDO a dat deja o decizie in sensul asta.
  Vaccinarea poate fi impusa in anumite situații (si învățământul este intr-o astfel de situație) pentru ca este spre binele majorității

 9. Nu se lasă din brațe ideea vaccinării cu sila… nu e teoretic obligatoriu, dar e manipulatoriu…
  Aaa, nu ne mai “cer părinții vaccinarea” , dar se forțează pe toată căile posibile.

  1. Ăștia vor să testeze cât de rezistentă la manipulare mai e clasa intelectuală. Au uitat din ’50. Vor fi la fel de surprinși ca și atunci…

 10. Acest personaj malefic, încearcă prin toate mijloacele posibile sa încalce drepturile omului,să subjuge libertatea de exprimare și de decizie a fiecăruia dintre noi! NU EXISTA așa ceva , nicăieri în UE ,doar cu încălcare gravă a Drepturilor Omului semnată de către toate statele membre ale UE,și care au aderat la Convenția de la Oviedo! E pe deasupra ,”desteptule astmatic” stipulat și în Constituția României,dar a celorlalte state acest amendament! Nu ai voi sa dai o lege ,o ordonanță sau o hotărâre care sa încalce sau sa intre in contradicție cu acest amendament stipulat în Constituția României! Acești nemernici,ne iau de proști,de idioți,și încearcă să instaureze un totalitarism nemernic! Aceste persoane sunt malefice! Sub așa zisul pretext al ” faceri de bine” de fapt încearcă să instaureze teroare,totalitarism și subjugare! Vor să face doar ce ne spun ei,când zic ei și cum vor ei!!! Vin vremuri foarte grele și urate! Aceștia sunt slugile falsului Mesia! Cum se face că sunt multe țări care au ridicat restricții fara campanie de vaccinare??? Doar Israel și UK s au vaccinat că nebunii,in rest ceilalți,precum India,Korea,de Sud ,Noua Zeelanda,China, Japonia și majoritatea statelor din USA!!! O manipulare ordinară! Au ajuns sa ne instige unii împotriva celorlalți,că să obțină ceea ce vor! Promovează campania celor de la Pfizer BioNtech,de ce ? Culmea e că tehnologia veche cea cu adeno- virus atenuat a celor de la Astra Zeneca e mai ok decât cea de la Pfizer BioNtech,dar ei o promovează pe asta ,de ce???? Se tot manipulează in media toate informațiile! Rușine! Nu ai nici un drept,tu ministrul educației X sa îmi spui că sunt OBLIGAT sa fac acest vaccin! E DOAR alegerea mea ,și NU pot fi nici condiționat! Clar!!!

  1. Se impune dictatură masonica cu cod de bare prin vaccin cu afisare pe telefon si mai încolo sub piele cod bare la locul de munca si guvernele mondiale executa planurile masonice.

   1. Adevarule,
    ai dreptate. Deja in agenda telefonica nu mai am nume si numere, ci doar coduri de bare. Apoi, am fost ieri pe la serviciu si n-am putut sa deschid biroul. De obicei il deschideam cu scannerul de retina, dar acum mi-a cerut codul de bare personal inoculat la vaccinare si nu l-am stiut. Nici nu-l mai aveam.Il avusesem cu o seara inainte, era pe ceafa, sub piele. Am vrut sa-l memorez, ca urma sa intru la duș si am avut un feeling ca se sterge. Asa ca m-am uitat in oglinda, dar l-am memorat invers. Si uite asa mi-a taiat sefu’ ziua cand m-a gasit in fata usii vorbind la telefon. Ei, cum cu cine? Sunasem la guvernul mondial sa solicit codul de rezerva, dar mi-a raspuns robotul. Mason si el. Pana la urma mi l-au trimis prin 6G, dar prea tarziu. Si cred ca l-au incurcat si pe asta, ca am fost azi la supermarket si a piuit sonarul la iesire. Badigardu a zis ca furasem patrunjel. De fapt era codul de bare de rezerva de mi-l trimisesera Mondialii prin inoculare long distance. Si eu acu’, ce fac, Adevarule? Nu mai merg la supermarket?
    Deci, da, ai dreptate, ceva e putred!

     1. Sigur limba romana. Ce vad aici e frana, nu piedica. Pe acest forum sunt numai urme de roti. :))

 11. Doar așa o curiozitate: vaccinarea nu este un act medical confidențial? De ce ar trebui să informez angajatorul a cu atât mai.mult elevii, despre faptul că sunt vaccinat sau nu?

  1. Elevii sunt obligati sa aduca dosarul medical cu vaccinurile la scoala. In cazul lor nu este tot un act medical confidential?
   Si atunci de ce sa nu poata fi obligati si profesorii?

   1. Pentru că noi,la rândul nostru cand am fost elevi,am adus acele acte.Pentru vaccinurile testate si sigure.Pentru cele experimentale nu mi se pare normal sa fii obligat.Cam de asta.Una e normalitatea si alta e anormalitatea.Apropos sper ca te-ai vaccinat daca tot susții vaccinarea experimentală de acum.Si presupun ca iti pui copilul primul pe lista cu vaccin pentru copii, despre care umbla vorba ca ar da sterilitate.Si din cate s-a văzut ,zvonurile nu sunt doar vorbe goale.
    Succes!Asteptam dosarul tuturor!

 12. Nu profesorii sunt problema în pandemie.
  Elevii sunt foarte numeroși, sunt netestati și de aceea cei infectati asimptomatici sunt vectorii principali de transmitere a virusului în scoli, în familii, în comunitate.
  Nu știu exact cine este de vina ca îl lasa pe acest ministru Câmpeanu sa aplice ziua ce visează noaptea.
  Probabil prin ministrul, întrucât Moldovan și Voiculescu nu mai sunt în ministerul sănătății sa se opună acestor idei nedocumentate, care ar duce la un nou val al pandemiei în România.

 13. Nu profesorii sunt agenții de transmitere a bolii. Mai curând, copiii. Profesorii sunt expuși riscului de îmbolnăvire permanent. Dar mulți se fac ca nu pricep realitatea respectivă, mai ales redactorii de la televiziunile finanțate pentru a promova agresiv vaccinarea….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2027. Noțiunile de limbă română și matematică de la unica probă scrisă vor avea o pondere de 40-50% și până la 60% împreună cu geografia și istoria, propune ministrul Educației

Ministrul Educației a făcut declarații de presă miercuri, după ce în ședința de Guvern au fost prezentate, în primă lectură, proiectele legilor Educației – Proiectul de lege pentru Învățământul Preuniversitar și Proiectul…
Vezi articolul