Cîmpeanu, despre schimbarea structurii anului școlar 2021-2022: Cele două săpătămâni de vacanță vor fi compensate printr-o săptămână din vacanța de iarnă și Școala altfel la gimnaziu și liceu / La primar, doar săptămâna Școala altfel va fi sacrificată

Foto: © Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com

Compensarea pentru cele două săptămâni de vacanță care se încheie duminică se va face printr-o săptămână de cursuri în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu și printr-o a doua săptămână de cursuri care va înlocui săpătămâna Școala Altfel, iar pentru elevii din învățământul primar se va renunța doar la Școala Altfel, în cazul lor nefiind pierderi din vacanța de iarnă, a precizat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc dimineață, la sediul ministerului.

Mai jos, declarația completă a lui Sorin Cîmpeanu privind modificările aduse până acum structurii anului școlar în curs:

„O altă cerere a fost aceea a păstrării datelor pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, o altă cerere a fost aceea a păstrării numărului de săptămâni de curs pentru toți elevii. Acest lucru se poate face într-adevăr prin compensarea celor două săptămâni de vacanță cu o săptămână din vacanța de iarnă, pentru elevii din gimnaziu și din liceu, în perioada 3-10 ianuarie, și o singură săptămână pentru elevii din primar și din grădinițe, care vor veni la școală tot pe 10 ianuarie așa cum știau. De asemenea, se va relua activitatea în semestrul doi și aceasta va continua până la datele cunoscute: 27 mai pentru elevii din clasele terminale (clasa a XII-a), apoi până pe 3 iunie pentru elevii din clasa a VIII-a, 10 iunie pentru toți ceilalți elevi cu excepția elevilor din învățământul tehnologic și profesional care vor încheia școala vineri, 1 iulie. Sunt datele cunoscute, aceste date rămân.

Compensarea se face printr-o săptămână din vacanță în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu și printr-o a doua săptămână, renunțându-se la săptămâna Școala Altfel, iar pentru elevii din învățământul primar se va renunța doar la Școala Altfel, în cazul lor nu vor avea pierdere din vacanța de iarnă. Vom intra în vacanță în data de 23 decembrie, vom avea 10 zile de vacanță de sărbători, elevii de gimnaziu și liceu vor reveni la școală pe 3 ianuarie, elevii din clasele 0-IV vor reveni la școală pe 10 ianuarie.”

Amintim că, oficial, structura anului școlar ar trebui să fie modificată astăzi, 5 noiembrie. Reamintim că Hotărârea nr 91 a CNSU, din 22 octombrie 2021, prevede la articolul 7, alineatul 1: „Se abilitează Ministerul Educației în vederea emiterii ordinului de ministru pentru acordarea unei vacanțe suplimentare de două săptămâni pentru învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal în perioada 25.10.2021-05.11.2021, precum și pentru stabilirea ulterioară, dar nu mai târziu de data de 05.11.2021 a modificărilor privind structura anului școlar”.

Foto: Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version