Ministrul Educației: E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o propunere de revenire la școală a tuturor elevilor

Deschiderea școlilor

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Ministerul Educației ar putea realiza peste două săptămâni „o fotografie de moment” în urma căreia să înainteze propunerea de întoarcere la școală a tuturor elevilor înainte de încheierea crizei sanitare, a declarat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unui interviu la Hotnews Live.

„Înainte de a încheia criza sanitară vom putea înainta o propunere să se analizeze revenirea la școală a tuturor elevilor. Nu Ministerul Educației e în măsură să se pronunțe. E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere. Care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII și a IX-a, a X-a și a XI-a”, a declarat Cîmpeanu la Hotnews.

Președintele Klaus Iohannis a postat pe 23 aprilie pe Facebook că un efect al vaccinării va fi că „Toți copiii se reîntorc în clase”. Șeful statului a menționat patru efecte ale unei campanii de vaccinare de succes și este pentru prima dată când Președintele a arătat direct un beneficiu al vaccinării legat de Educație.

“Vaccinarea oprește pandemia! Să revenim cât mai curând la normalitate!

Ne vaccinăm, reușim împreună!”

Potrivit premierului Florin Cîțu, revenirea la normalitate ar fi trebuit să aibă loc de la 1 iunie, dacă ținta de vaccinare era atinsă.

Amintim că în disputa dintre Sorin Cîmpeanu și fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu în privința testelor pe bază de salivă, atât Vlad Voiculescu cât și fostul secretar de stat Andreea Moldovan au spus pe rând că „nu reprezintă un filtru atât e bun” și că „nu sunt suficient de bune”. Cîmpeanu a reacționat și a spus – „Dacă Ministerul Sănătății care, repet, are deplină competență să se pronunțe, spune că (n. red. testele) sunt neconcludente, atunci noi la Ministerul Educației luăm act de acest lucru și eliminăm această condiție, care este strict o condiție sanitară, nu ține de educație. Pentru educație este important să reluăm activitate în școli cu prezență fizică”.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Exit mobile version