Cîmpeanu: Problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid, după ce a trenat 6 săptămâni. Să fie teste non-invazive, mai ușor de acceptat de către părinți

Foto: © Maksim Shmeljov | Dreamstime.com

“Sunt absolut convins că problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid”, după ce “a trenat vreme de șase săptămâni”, a declarat în această dimineață ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că “rezolvarea” va fi făcută “în sensul în care să fie eliminată această problema a lipsei de personal medical în școli, în sensul în care să fie teste non-invazive, mai ușor de acceptat de către părinți”.

În cadrul unei conferințe de presă în care a anunțat extinderea vacanței de Paști din cauza creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus, Cîmpeanu a făcut referire și la testarea în școli.

Alături de vaccinare, testarea este un element absolut esențial în școli și sunt absolut convins că problema testări în școli va fi rezolvată extrem de rapid“, a declarat ministrul Educației.

După ce a trenat vreme de șase săptămâni, vă declar că sunt convins că această problemă va fi soluționată foarte rapid. În sensul în care să fie eliminată această problema a lipsei de personal medical în școli, în sensul în care să fie teste non-invazive, mai ușor de acceptat de către părinți“, a continuat Cîmpeanu.

Exit mobile version