Cîmpeanu: Problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid, după ce a trenat 6 săptămâni. Să fie teste non-invazive, mai ușor de acceptat de către părinți

2.530 de vizualizări
Foto: © Maksim Shmeljov | Dreamstime.com
“Sunt absolut convins că problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid”, după ce “a trenat vreme de șase săptămâni”, a declarat în această dimineață ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că “rezolvarea” va fi făcută “în sensul în care să fie eliminată această problema a lipsei de personal medical în școli, în sensul în care să fie teste non-invazive, mai ușor de acceptat de către părinți”.

În cadrul unei conferințe de presă în care a anunțat extinderea vacanței de Paști din cauza creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus, Cîmpeanu a făcut referire și la testarea în școli.

Alături de vaccinare, testarea este un element absolut esențial în școli și sunt absolut convins că problema testări în școli va fi rezolvată extrem de rapid“, a declarat ministrul Educației.

După ce a trenat vreme de șase săptămâni, vă declar că sunt convins că această problemă va fi soluționată foarte rapid. În sensul în care să fie eliminată această problema a lipsei de personal medical în școli, în sensul în care să fie teste non-invazive, mai ușor de acceptat de către părinți“, a continuat Cîmpeanu.


3 comentarii
 1. Ministrul se face ca nu înțelege de ce majoritatea părinților nu accepta sa le fie testare odraslele.
  Motivul real este faptul ca parintii doi bani nu dau pe situația în care ai lor copii sunt contaminați, dar asimptomatici.
  Nu le pasa ca odraslele lor sunt bombe cu ceas, infectand profesori, bunici și colegii vulnerabili. Bunicii deja au ajutat la creșterea nepoților, profesorii “sunt niște dușmani care nu pun notele pe merit și nu știu sa predea”, iar colegii vulnerabili sunt copiii altor părinți.
  Asa ca, nu le trebuie familiilor copiilor asimptomatici sa stea izolați la domiciliu doua săptămâni, numai ca scoala dorește sa ii depisteze pe elevii contaminați, indiferent ca au sau nu au simptome.
  Testarea ar trebui sa se facă săptămânal și obligatoriu, ca să fie depistați ritmic și izolați la domiciliu toți elevii contaminați, asimptomatici. Ca cei cu simptome sunt oricum duși la medic de către părinți.

 2. Nu o sa se schimbe nimic nici daca testele sunt cu parfum! Ca nu vrea nimeni din guvern sa afle cite cazuti umbla prin tara, cu atat mai putin ptin scoli! E o aruncare politica a responsabilitatii! Alti bani alta distractie! Nu o exista si un minister al minciunii??? Cineva va face fata cu brio acolo….

  1. Multi parinti nu vor accepta testarea nici daca sunt teste unse cu miere. Iar testele noninvazive, pe baza de saliva. cine le va aplica? Ghici, ciuperca….daca nu cadrele didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Monica Anisie: Programa va fi adaptată pentru învățarea online și vom anunța cum se va face evaluarea online / În privința olimpiadelor școlare, Ministerul analizează dacă se vor desfășura digital sau dacă se vor anula

Ministerul Educației va modifica programa școlară, “pentru învățarea în sistem online”. “În curând vom ieși să spunem cum anume se va desfășura activitatea de predare-învățare și evaluare în sistem online.…
Vezi articolul

Ce-l macină pe un profesor la catedră: Dacă nu eşti o profă suficient de bună? Dacă nu te plac deloc pe tine și materia ta? Dar apoi le auzi vocile cristaline: „Bună dimineața, doamna!”

“Să fii profesor e ca şi cum te-ai urca într-un carusel: pleci într-o dimineață de-acasă cu lecțiile „făcute” (la propriu şi la figurat), plină de energie şi de optimism (în…
Vezi articolul