VIDEO Marcel Ciolacu, după rezultatele la PISA 2022: Îi cer ministrei Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în Învățământ. Nu ne putem aștepta ca doar mărind salariile să se întâmple o minune. Trebuie introduse criterii de performanță în funcție de care salariile vor crește

Foto: Sabin Cristoveanu si Octav Ganea / Inquam Photos

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut referire la rezultatele PISA 2022 și a cerut public ministrei Educației, Ligia Deca, să vină cu soluții pentru criterii de performanță în Învățământ. Declarațiile de la debutul ședinței de Guvern au fost făcute în urmă cu puțin timp de la Palatul Victoria.

„Mai ales după rezultatele României la testele PISA, îi cer doamnei ministru Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în Învățământ. Orice cheltuială trebuie însoțită și de o reformă și să aibă rezultat performanța. Nu ne putem aștepta că doar mărind salariile să se întâmple o minune, pentru că nu se va întâmpla nici de această dată nimic“, a declarat Ciolacu.

Acesta a spus că pentru 2024 va fi „cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educație“.

De menționat aici că în fiecare an a fost cea mai mare alocare din istorie pentru Educație, deoarece valoarea nominală a alocării este automat mai mare prin creșterea anuală a cheltuielilor care compun bugetul. Legile Educației prevăd o alocare de cel puțin 15% din cheltuielile Bugetului General Consolidat, iar într-un proiect de Ordonanță de Urgență consultat de Edupedu.ro, făcut de Ministerul Finanțelor (PNL) și Ministerul Justiției (PNL) apar prorograte exact articolele cu prevederea legată de finanțare din ambele legi – 198 și 199/2023.

Redăm declarația integrală pe tema Educației a premierului Marcel Ciolacu:

„Anunț că în acest weekend vom lucra împreună proiectul de buget pe 2024, unde investițiile reprezintă fundamentul viziunii noastre de dezvoltare economică, de asemenea va exista cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educație. Acest lucru am dorit să-l menționez, ca să fie clar pentru toată lumea.

Însă, mai ales după rezultatele României la testele PISA, îi cer doamnei ministru Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în Învățământ. Orice cheltuială trebuie însoțită și de o reformă și să aibă rezultat performanța. Nu ne putem aștepta că doar mărind salariile să se întâmple o minune, pentru că nu se va întâmpla nici de această dată nimic“. 

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version