Cîțu, după ce Iohannis a spus că vaccinarea trebuie să fie obligatorie pentru anumite categorii: Propunerile trebuie să vină de la experţi, nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii

Sursă foto: Gov.ro

„Propunerile trebuie să vină de la experţi, nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii. Nu putem să spunem: vaccinarea obligatorie”, a declarat astăzi premierul Florin Cîțu, despre necesitatea de a discuta cu experții, în legătură cu posibilitatea vaccinării obligatorii a anumitor categorii de personal, potrivit Agerpres. Precizările au fost făcute în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale.

Acesta a menționat că susţine în continuare ca angajaţii din domeniul sanitar neimunizaţi să plătească pentru testare.

„Trebuie să gândim toţi paşii, dacă ceva devine obligatoriu. De aceea, eu eram adeptul acelei testări, pentru că orice pacient care merge la un spital se testează pe banii lui. Mi se pare normal ca şi în partea cealaltă, medicul, dacă nu vrea să se vaccineze, să se testeze tot pe banii lui, pentru a nu îmbolnăvi un pacient care s-a testat pe banii lui”, a spus Florin Cîțu.

Astfel, referitor la discuția cu specialiștii, premierul a subliniat faptul că propunerile „nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii”, ci de la experți.

„Discuţia despre vaccinarea obligatorie, daţi-mi voie să o am cu experţii. Dacă o să fie concluzia că aceasta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord”, a precizat Cîţu.

Exit mobile version