Preşedintele Iohannis spune că vaccinarea va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale

2.142 de vizualizări
Klaus Iohannis la Valea Doftanei (13 sept. 2021) / Foto: presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis spune că vaccinarea va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, scrie Agenția de presă Agerpres. În condiţiile în care pandemia evoluează şi numărul de infectări creşte, Iohannis a dat ca exemplu personalul medical.

“Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin”, a mai spus Iohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU.

În ceea ce priveşte restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, el a arătat că acestea vor fi diferenţiate între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate. În acest context, şeful statului a spus că certificatul de vaccinare este soluţia pentru mai puţine restricţii.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.

Subiectul vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului pentru mai multe categorii esențiale ca angajații din sistemul de învățământ și cei din sănătate, a fost introdus în agenda publică recent de consilierul premierului, fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru.

La scurt timp, premierul Cîțu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor la Palatul Victoria spunând „da, mergem în această direcție”, atunci când a fost întrebat dacă profesorii și medicii ar urma să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic printr-o ordonanță de urgență.

Șeful Executivului a spus că în momentul de față este în discuție care să fie cea mai bună măsură, dar că testarea oricum va fi solicitată, iar această procedură să fie plătită din banii angajaților din cele două domenii esențiale enunțate.

La rândul lui, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că “vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susținută de mine, în calitate de ministru al Educației, și nu e susținută nici acum. Îndemnul la vaccinare este altceva”.


5 comentarii
  1. Toți din conducerea actuală a țării sunt ”Trăzniți în Nato”! N-am cuvinte…. e vai de mama noastră cu așa indivizi la conducere (că oameni nu mai pot fi numiți)!

  2. “Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin”
    Deci, sa recapitulam, un domn care nu este medic da sfaturi celor care sunt medici in probleme care tin exclusiv de medicina. Deci un om care nu a facut macar o saptamana de facultate de medicina isi permite sa dea sfaturi medicale tocmai specialistilor din domeniu .HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!
    E ca si cum unu care nu are permis de conducere da indicatii si sfaturi de specialitate unui sofer profesionist cu experienta.
    Oare realizeaza penibilul situatiei? “Domnu’ doctor Iohannis, nu mai bine va vedeti de istorie, ca aia e calificarea dumneavoastra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cu ce se mândresc universitățile românești în fața studenților străini: Promovare cu promisiuni de “educație de vârf, creștere personală, costuri mici și experiență de milioane”, în facultăți precum cea unde a învățat Kovesi / Plus “unele” apariții în rankinguri internaționale

Studenții internaționali sunt ademeniți către universitățile românești printr-un clip de promovare, lansat miercuri, ce promite studii la facultăți precum cea unde a învățat șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, acces…
Vezi articolul