Sorin Cîmpeanu: Vaccinarea obligatorie a profesorilor nu a fost niciodată susținută de mine și nu e susținută nici acum

7.405 vizualizări
Sorin Cimpeanu / Foto: Captura Digi 24
Sorin Cîmpeanu / Foto: Captură Digi 24
“Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susținută de mine, în calitate de ministru al Educației, și nu e susținută nici acum. Îndemnul la vaccinare este altceva”, a anunțat în această dimineață Sorin Cîmpeanu, întrebat de jurnaliști dacă susține vaccinarea obligatorie a profesorilor.

Oficialul a precizat că Ministerul Educației va face publică astăzi situația infectărilor cu noul coronavirus în rândul elevilor și a personalului din școli, “cu sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică”.

“Singura centralizare oficială va fi făcută de Ministerul Educației cu sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică. Atunci când vom avea rezultatele, ne vom raporta la aceste rezultate. În primul rând, cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală. Există o perioadă de incubație. Sunt infectările generate în urma altor activități, nu în școală”, a declarat ministrul Educației. Acesta a adăugat că în următoarele 2 săptămâni vom putea vedea rezultate ca urmare a deschiderii școlilor.

“În primele zile de la deschiderea școlii nu putem vorbi despre infectări generate de școală. Această nouă tulpină în mod evident s-a dovedit a fi mai contagioasă și a afectat într-o măsură mai mare decât variantele precedente copiii și tinerii, lucru care trebuie compensat de respectarea riguroasă a regulilor în școli”, a continuat ministrul, care a precizat că susține vaccinarea tinerilor.

Cîmpeanu a avertizat că articolul 11, aliniatul 2 din ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății, care cuprinde regulile pe care școlile trebuie să le aplice pentru a funcționa în contextul pandemiei, “prevede posibilitatea școlilor de a lua măsuri suplimentare față de cele prevăzute în ordinul comun, în funcție de specificitatea acelei școli. Din păcate, nu există o cunoaștere suficientă a acestui ordin comun care acoperă toate situațiile posibile. Am constatat și noi în unele situații o slabă cunoaștere. Chiar la această oră se desfășoară o conferință cu toate persoanele desemnate din inspectoratele școlare, în care atragem atenția cu privire la citirea cu atenție a ordinului comun”.


12 comments
 1. Sa dea Dumnezeu sa îți rupă Câțu gatul și ție, ca la epilatoarea de la sănătate! Ești un pericol pentru normalitate. Cu sceptici ca tine, nu scăpăm niciodată de Covid. Cum sa zici sa nu fie obligatorie vaccinarea? Și cum scăpăm de virus, deșteptule anti orice e nou, de la tehnologie, la stil de educație adaptat vremurilor noastre și acum, și antivaccin? Personalul medical cât și profesorii trebuie sa apere copiii și populația, deci clar, sa se vaccineze. Nevaccinat ar trebui sa stai la tine acasă, nu sa pui în pericol pe ceilalți.Daca reziști cu stilul acesta de viata, acasă, succes, dacă nu, atunci te vaccinezi.

  1. Iti impartasesc ideile. Sunt pro-vaccin, dar…o mica nelamurire: de ce doar profesorii si medicii? Oare nu are toata populatia aceleasi obligatii? Ca vad ca drepturi se dau cu ghiotura.

  2. Si cei vaccinati transmit virusul si se pot imbolnavi.
   Luati exemplul Israelului, super vaccinat si cu foarte multe cazuri.
   Asadar … mai usor cu vaccinarea obligatorie!

 2. Nici nu ne mirăm, de afirmația sinistrului și minuscului ministru Câmpeanu. Bate câmpii de fiecare dată. (Vorbește mult și face puțin și prost.) Și să vezi școli închise peste puțin timp (trecute în online). Dacă faci parte din sistem (sistemul de învățământ), te supui regulilor sau poți ieși.

  1. Si care dracu mai este marele avantaj trambitat daca eu m-am vaccinat? Daca m-am vaccinat nu mai intru online si punct. Si oricum nu mai intra nici naiba pe banii lui. S-au desteptat profesorii. Vine iarna, cheltuieli masive si profesorul mai are si el viata, familie si copii. Daca si de data asta acceptam sa inghitim tot fara greva si sa intram in online de-a valma vaccinati cu nevaccinati, simt o greva in sistem. Ca ni s-a cam acrit.

   1. Latri doar că sa vezi cat de frumos latri..gunoaielor intitulate și “profesori” nu li se acrește niciodată de salariul călduț și postul etern fără să facă nimic….
    Și dacă totuși vi se acrește, eu zic să treceți frumos in privat. Sunt curios ce știți să faceți pe langa nimic, pe teu că acolo nu da nimeni 2 bani pe voi doar pentru că îi puneți pe alții să memoreze căcaturi.

   1. 1.hernyó, 2. juh.
    Altă întrebare? Nu înțeleg, vreți să testați cunoștințele mele de limba maternă (și paternă) sau faceți mișto?

 3. Cate teste gratis s au făcut săptămâna aceasta in scoli? Aproape deloc, așteptam sa vina incidența 6 ca sa ii trimitem acasa pentru 14 zile.

   1. Vedeți teoria conspirației peste tot.”Se vrea”.
    Nimeni nu se gândește ca cei responsabili au alte preocupări:au o viata de cinci stele(cum noi vedem doar prin filme) și ii doare în cot de prostii care ii finanțează?În loc sa facă un plan real de prevenire etc ei trăiesc bine,în lux,se pun la adăpost, își deschid conturi în străinătate,sifonează banii cu orice catâr dornic sa fie “carausul” lor sa se piardă urma banilor.Toate acestea nu se fac așa, stand.Deci,in loc sa își facă datoria ,ne îndatoreaza și trăiesc în lux.
    Nu e mare lucru dacă crapă câțiva românași. Care e diferența în a vinde fabrici,tot și a-i trimite in sclavie în străinătate, cu false promisiuni și a-i lasă să crape de Covid?
    Va spun eu niciuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ultimul atac cibernetic cu ransomware în Spania foloseşte inteligenţa artificială/ Virusul a rămas în stare latentă o lună în sistemele informatice infestate timp în care a studiat cele mai valoroase informații și abia ulterior le-a criptat

Compania Smart Hc, expertă în securitate și tehnologii înalte, a lucrat timp de 36 de ore pentru recuperarea datelor furate de la companiile infectate de cele mai recente programe malware.…
Vezi articolul

Doar 6% din 35.400 de părinți, care au răspuns unui sondaj, vor ca școala să înceapă online, restul – cu prezență fizică / Peste trei sferturi spun că părinții ar trebui să decidă, nu autoritățile, dacă propriul copil va merge fizic la școală sau va urma cursurile online

Peste 88% dintre părinţii participanți la un sondaj online, făcut de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, consideră că pe data de 13 septembrie cursurile pot începe cu prezenţă fizică.…
Vezi articolul

Marius Nistor, FSE Spiru Haret: Personalul didactic auxiliar și nedidactic nu ar trebui să fie trecut în șomaj tehnic. Contabilul este singurul care poate face plăți, secretarul face statele de plată

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” reacționează printr-un comunicat la declarația premierului Ludovic Orban privind trecerea în șomaj tehnic și implicit diminuarea veniturilor pentru personalul administrativ din școli. Liderul sindical…
Vezi articolul